ΣΕΠΕΚΩ:Ομόφωνα ενέκρινε η ΓΣ την απόφαση του ΔΣ για το προαναχωρησιακό – Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!

Σ.ΕΠ.Ε ΚΩ.png

Τα μέλη του ΣΕΠΕΚΩ ενέκριναν ομόφωνα την απόφαση του ΔΣ για το προαναχωρησιακό κέντρο

Τη Δευτέρα 6/3 πραγματοποιήθηκε συνέλευση για τα μέλη του ΣΕΠΕΚΩ με κύριο θέμα τις εξελίξεις πάνω στο προσφυγικό πρόβλημα. Το ΔΣ ενημέρωσε τα μέλη του για όλες τις επαφές που έκανε ώστε να έχει μια όσο πιο σφαιρική εικόνα γίνεται πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση του ΔΣ για το προαναχωρησιακό κέντρο, όπως αυτή ήδη έχει διατυπωθεί από τις 23/2. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για την παρουσία τους, ιδιαίτερα αυτούς που ήρθαν από τα χωριά, αλλά και για την αμέριστη εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τη διοίκηση και τις αποφάσεις της.

Για την απόφασή μας κατηγορηθήκαμε από την δημοτική αρχή, ότι λειτουργούμε ως γραφείο τύπου του Σύριζα! Ένα έχουμε να απαντήσουμε: ο ΣΕΠΕΚΩ, ένα σωματείο με 200 επιχειρήσεις και πάνω από 500 μέλη, ουδέποτε επιχείρησε να κάνει πολιτική. Σε εκατοντάδες ανακοινώσεις προς τα μέλη του ποτέ δεν μίλησε για καλή ή κακή δημοτική αρχή, για καλές ή κακές δημοτικές παρατάξεις. Ποτέ δεν αναφέρθηκε σε καλή ή κακή κυβέρνηση και ουδέποτε εξέφρασε αξιολογικές κρίσεις για κομματικές παρατάξεις. Όλοι οι συνάδελφοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Ο σκοπός του σωματείου, όπως προκύπτει και από το καταστατικό του, είναι η προάσπιση και μόνο των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του και η αναβάθμιση της εστίασης στο νησί μας.

Σε μια ομόφωνη απόφαση από τα 7 μέλη που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο μας κανείς δεν θα μπορούσε και ούτε θα τολμούσε να μας υποδείξει τι θα πούμε και ποια απόφαση θα πάρουμε. Αγαπητέ δήμαρχε, η καχυποψία και η ανασφάλεια (ίδιον εξάλλου όλων των πολιτικών) σε συνδυασμό με κακούς «συμβουλάτορες» μόνο σε νηφάλια συμπεράσματα δεν οδηγούν.

Μας ζητήθηκε να εκφέρουμε άποψη στην επιτροπή διαβούλευσης για το προαναχωρησιακό και αυτό κάναμε αφού πρώτα ενημερωθήκαμε απ’ όλες τις πλευρές. Αν για κάποιους διαβούλευση σημαίνει μια δεκάλεπτη ενημέρωση-εισήγηση από τον δήμαρχο την οποία όλοι οι επαγγελματικοί φορείς και οι κοινωνικές συλλογικότητες θα πρέπει ομόφωνα να επικροτούν, αυτή δεν είναι η δικιά μας αντίληψη για το τι σημαίνει διαβούλευση. Κατηγορηθήκαμε γιατί επιδιώξαμε και εν τέλει κάναμε επαφή τόσο με την κυβέρνηση που έχει την πολιτική ευθύνη του θέματος όσο και με την αστυνομία που έχει το επιχειρησιακό κομμάτι. Και το ερώτημα που τίθεται είναι ξεκάθαρο, αν δεν ρωτήσεις τους κατεξοχήν αρμόδιους ποιους θα ρωτήσεις? Για να κλείσουμε το θέμα: ή θα γίνεται ένας ειλικρινής και γόνιμος διάλογος όπου θα ακούγονται όλες οι πλευρές και η κάθε άποψη, όσο διαφορετική και να είναι από την εισήγηση του δημάρχου, θα είναι σεβαστή ή δεν έχει νόημα να μιλάμε για επιτροπή διαβούλευσης και να συμμετέχουμε σ’ αυτήν.

Όσο για τους ανώνυμους λασπολόγους και συκοφάντες που άρχισαν να διαρρέουν υπονοούμενα για μυστικά ανταλλάγματα και «ανίερες συμφωνίες», για ότι δήθεν ο ΣΕΠΕΚΩ ανέλαβε την τροφοδοσία του χοτ σποτ και άλλα τέτοια φαιδρά, μία είναι η απάντηση μας: καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s