Κώστας Καΐσερλης: Πρώτη φορά αριστερά

1933-1024x768.jpg

Το «πρώτη φορά αριστερά» είναι ένα νέο πρωτοεμφανιζόμενο σύνθημα που αφορά την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς ήταν και το σύνθημα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ «Στις 18 Σοσιαλισμός». Για την δεξιά τα συνθήματα ήταν σχετικά αδύνατα  και δεν προσδιόριζαν ιδεολογίες αλλά κυρίως θέματα διαχείρισης της εξουσίας.

Για να πείσουμε ότι είναι πρωτόγνωρο γεγονός να βρίσκεται στην εξουσία η Αριστερά θα πρέπει όχι μόνο να το λέμε αλλά και να πείθουμε με πράξεις. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια εάν θέλουμε πραγματικά να δικαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο της αριστερής ιδεολογίας και φυσικά να δικαιωθούν και όλοι όσοι έζησαν τα προηγούμενα χρόνια με την ελπίδα της πραγματικής αλλαγής προς τα αριστερά.

Γιατί τα λέμε αυτά. Γιατί είναι πολλά τα παραδείγματα με τα οποία μια Κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να αποδείξει ότι πράγματι στην πράξη ήλθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Αριστερά. Και ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι η υγεία στην Κω του Ιπποκράτη.

Πριν από αρκετά χρόνια κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση το κτίριο του ΙΚΑ στο Πλατάνι και παραμένει αναξιοποίητο.  Το κτίριο του Κέντρου Υγείας της Αντιμάχειας που φτιάχτηκε και πάλι σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση μαζί με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό του για επτά χρόνια ήταν άδειο και σήμερα χρησιμοποιείται σαν αγροτικό ιατρείο και το Νοσοκομείο που ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε έχει φρακάρει και αδυνατεί να καλύψει κτηριακά τις ανάγκες της τουριστικής Κω.

Αυτή είναι η κατάσταση των υποδομών της υγείας στην  Κω και φυσικά η Κυβέρνηση της αριστεράς έχει την μεγάλη υποχρέωση να αποδείξει έμπρακτα την αλλαγή που επήλθε στην χώρα μετά το 2015. Την αλλαγή που θα πιστοποιεί αυτό που λέμε «πρώτη φορά» μετά από τον εμφύλιο πόλεμο.

Αυτό το πρώτη φορά που επιθυμεί όλος ο κόσμος είναι μια δημόσια υγεία υψηλού επιπέδου στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες χωρίς διακρίσεις. Αυτό το πρώτη φορά που επιθυμούν όλοι είναι η δημόσια και δωρεάν προληπτική ιατρική και η νοσοκομειακή περίθαλψη να είναι δημόσια, πλήρης και κάτω από τον ανοικτό κοινωνικό έλεγχο και την συμμετοχή των πολιτών.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s