Βαγγέλης Τζόγιας: Καληνύχτα κυρία Βάσω Πη

tzogias

Αγαπητοί φίλοι, όλοι ασφαλώς γνωρίζετε το γραφείο Εθελοντών Αιμοδοτών στην παιδική χαρά Πασσανικολάκη, πλάι στο γραφείο Πολυτέκνων. Αυτά τα δύο γραφεία η Δημοτική Αρχή θα τα κάνει Δημοτικό ιατρείο. Το Σ/γο Πολυτέκνων τον πήγε στο πρώην Κυλικείο της παιδικής χαράς. Στους Αιμοδότες παραχώρησε την πρώην την πρώην αποθήκη της καθαρίστριας του χώρου… διαστάσεων 1,60Χ2,70. Σε τηλεφωνικές επαφές που ακολούθησαν μεταξύ μας, αλλά και με τον Πρόεδρο του Σ/γου Κώστα Κανάρη, εξηγήσαμε ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσουμε στον νέο χώρα, όμως η κ. Πη ήταν ανένδοτη λέγοντάς μας ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος και να πάρουμε τα πράγματά μας, διαφορετικά θα τα μεταφέρουν οι άνθρωποι του Δήμου και θα μας παραδώσουν το πρακτικό καταγραφής.

Εξήγησα την κ. Πη, ότι θα γίνει αυτό που θέλει, αλλά με αυτή της απόφασή της, θα παραιτηθώ από το Σ/γο. Δεν μπορώ – της είπα- μετά από 22 χρόνια προσφοράς να έχουμε αυτήν την αντιμετώπιση από πλευράς Δήμου. Ενημέρωσα τηλεφωνικά και τον Δήμαρχο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και του είπα την απόφασή μου. Με παρέπεμψε στον Αντιδήμαρχο κ. Χατζηκαλύμνιο, που με διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί νέος χώρος και είπε ότι θα μιλήσει και με την κ. Πη και θα λυθεί το θέμα.

Δεν μας πειράζει που θα είναι αυτός ο χώρος, αρκεί να μπορούμε να λειτουργούμε, γιατί πάμε για εκλογές μέσα στον Νοέμβριο. Δεν γνωρίζω αν μίλησαν μεταξύ τους, ωστόσο η κ. Πη πίεζε τόσο πολύ τον Πρόεδρο όσο και μένα, καθιστώντας μας υπεύθυνους ότι δεν προχωράει η δομή του ιατρείου εξ αιτίας των Αιμοδοτών. «Στέκεστε ενάντια σε αυτό που πρεσβεύετε, ενώ έπρεπε να στηρίξετε το Δημοτικό ιατρείο», μου είπε η κ. Πη τηλεφωνικά στις 13/10. Το Σάββατο 15/10 αδειάσαμε το γραφείο μας που είχαμε επί Δημαρχία Φάκκου.

Κυρία Βάσω, μαζί με την παραίτησή μου από την συλλογική δράση, μάθε το εξής: Στην πρώτη θητεία της «Δύναμης Αλλαγής» ήμουν στην Πρόνοια του Δήμου, μαζί με τους Μανώλη Ουρανό, Αντώνη Μίχα, Γιώργο Σπύρου κ.α. Ήταν λοιπόν πρότασή μου τότε προς τον Δήμαρχο να γίνει Δημοτικό ιατρείο, καθώς και η σύναψη συνεργασίας με 2 φαρμακεία του Νησιού, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ωφελούμενοι . Όποια φάρμακα θα σου έγραφε ο γιατρός θα τα έπαιρνες από αυτά τα 2 φαρμακεία με απλή συμμετοχή, σαν να ήσουν ασφαλισμένος σε κάποιον Φορέα. Μάλιστα, το είχα εξαγγείλει τότε στο ΔΗΡΑΣ. Πολύς κόσμος το άκουσε αλλά δεν προχώρησε γιατί χάθηκαν οι εκλογές.

Άρα κ. Πη, προϋπήρχαν άλλοι πριν από σένα. Δεν δέχομαι λοιπόν την κατηγορία ότι στέκομαι εμπόδιο στο Δημοτικό ιατρείο. Εγώ απλά ζήτησα έναν χώρο ανθρώπινο, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και ο Σύλλογος. Κυρία Βάσω, την διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους, την καθορίζουν η σκέψη, η νοοτροπία και η συμπεριφορά, όπως γράφω στα κείμενά μου. Θα μπορούσα να σας στολίσω με πλήθος κοσμικών και χλευαστικών επιθέτων από αυτά που ακούγονται απλόχερα σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας, ούτε πολιτικός. Ήμουν και είμαι και θα παραμείνω ως μονάδα, εθελοντής. Κυρία Πή, είμαστε δύο κόσμοι παντελώς διαφορετικοί. Δύο αποκλίνουσες πορείες Βορά – Νότου που δεν πρόκειται ποτέ να συναντηθούν. Κρίμα που έγινες η αιτία να απαρνηθώ την συλλογική δράση. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες που υπηρέτησαν μαζί μου στα Διοικητικά Συμβούλια από το 1996 έως σήμερα.

Κυρία Πη, μπορείς να απαντήσεις στην επιστολή μου όπως θέλεις. Γράψε ότι θέλεις, απάντηση από μέρους μου δεν θα υπάρξει, ότι και αν γράψεις.

Καληνύχτα κυρία Βάσω Πη.

http://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/11986/vangelis-tzogias-kalinichta-kiria-vaso-pics/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s