Σ.Σάζαλης:Πολιτικός αφαίρεσε με βίαιο τρόπο την μάσκα ενός απο εμάς…

timthumb

Σήμερα το βράδυ 10/03/16, συνέβη το εξής περιστατικό σε καφετέρια στην Κέφαλο. Μαζί με την παρέα μου είχαμε ντυθεί “ καμουζέλες “ για το έθιμο της αποκριάς, και περιδιαβαίναμε το χωριό, όπως συνηθίζεται.

Σε μια καφετέρια που επισκεφθήκαμε, παρευρίσκονταν και ο συμπατριώτης μας, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κω, Κος Κοκκαλάκης, ο οποίος παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα. Ως φαίνεται ενοχλήθηκε από την παρουσία μας, και την συνακόλουθη φασαρία που δημιουργήθηκε από αυτήν, και με” βίαιο” τρόπο, αφαίρεσε την μάσκα ενός από την παρέα μας . Απευθύνομαι σ΄αυτόν, και σε όσους τυχόν σκέπτονται και συμπεριφέρονται παρόμοια, λέγοντάς τους, πρώτον΄ οι πολιτικοί οφείλουν να συγκρατούν τον θυμό τους, και δεύτερον οφείλουν να σέβονται όσους σε πείσμα των καιρών, προσπαθούν να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμά μας, και να ομορφύνουν όσο εξαρτάται από τους ίδιους, την μαυρίλα της καθημερινότητάς μας. Μιας καθημερινότητας στην δημιουργία της οποίας οι ίδιοι σαν “ πολιτικοί “ έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αν παρόλα αυτά, εξακολουθούν να σκέπτονται το ίδιο, καλό θα ήταν με οποιοδήποτε τρόπο να μας το γνωρίσουν, και να λάβωμε και εμείς τα μέτρα μας μελλοντικά.

Ευχαριστώ για την Φιλοξενία

Σταμάτης Σάζαλης

http://aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=419672

Απάντηση Γ.Κοκαλάκη

Έπειτα από την επιστολή του Κυρίου Σάζαλη θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη τόσο στον ίδιο και την παρέα του για το περιστατικό που συνέβει χθές βράδυ, αλλά και από τους θαμώνες που παρευρίσκονταν στην καφετέρια εκείνη τη στιγμή, το να μη παραδέχεται κάνεις τα λάθη του είναι μεγαλύτερο λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλω ούτε το έθιμο αλλά ούτε και τα άτομα τα οποία ακολουθούν και αναβιώνουν τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.
Ασφαλώς και θα ήταν σοφότερο από τη μεριά μου να συγκρατήσω τα νεύρα και το θυμό μου που κάθε άλλο παρά στην παρουσία των » καμουζελών οφείλονταν, όμως κάθε άνθρωπος μπορεί να βρεθεί σε μια άσχημη μέρα και να μην ελέγξει το θυμό του.
Σε καμία περίπτωση δε θα στεκόμουν εμπόδιο στην αναβίωση ενός εθίμου το οποίο έχω ακολουθήσει και εγώ στην παιδική μου ηλικία.Έθιμο το οποίο ασφαλώς και διασκεδάζει το κόσμο και  βοηθάει όλους μας να ξεφύγουμε από τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε.
Είμαι μέλος αυτής της κοινωνίας, ακούραστος εργάτης και εκπρόσωπος της, γι’αυτό το λόγο έκρινα πως όφειλα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για το χθεσινό συμβάν.

Κοκαλάκης Γιώργος

picture_000000001w22Y015zxc023q03c0c322008

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s