ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ

dhmarxos-kw

Αφού τίναξε στον αέρα την περυσινή σεζόν με τους ερασιτεχνισμούς του στο μεταναστευτικό αφού οι εικόνες με τα βυθισμένα πλοία, με τα συσσίτια στο κέντρο της πόλης, με τις καταλήψεις των πάρκων, με το κυνήγι από τους σεκιουριτάδες, με το κλείσιμο του λιμανιού από τους μετανάστες, τις πορείες στο κέντρο της πόλης, με το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, με τις κλειστές τουαλέτες, με τις σκηνές στην καμάρα ,με τα ΜΑΤ,ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο καταστρέφοντας την εικόνα της τουριστικής Κω που όλοι οι επισκέπτες γνώριζαν. Οι μικρές επιχειρήσεις αντί να στηριχθούν δέχθηκαν πρόστιμα αλλά και εξώδικα από την δημοτική αρχή, εκατοντάδες πτήσεις χάθηκαν, δεκάδες κρουαζιερόπλοια μας έσβησαν από τον χάρτη τους….Όλοι οι φορείς οργανωμένοι και μη ,ο επαγγελματικός κόσμος ιδιαίτερα της πόλης, παρακαλούσε το Δήμαρχο να βρεθεί λύση, να μεταφερθεί η καταγραφή εκτός πόλης, μέχρι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσε πρόταση για την μεταφορά της καταγραφή εκτός πόλης.

Σήμερα 20/1/2016 και αφού έχουν πραγματοποιηθεί οι μεγάλες εμπορικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού ήδη όπως ανακοίνωσε ο κ.Σ.Βουκουβαλίδης εκ μέρους των τουριστικών πρακτόρων οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να συγχωνεύουν τις πτήσεις τους και οι ακυρώσεις στο σύνολο από όλους τους Ευρωπαϊκούς προορισμούς ξεπερνούν το -35% ,για τον τομέα της κρουαζιέρας κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, έρχεται ο δήμαρχος κ.Κυρίτσης να προτείνει 10 ακίνητα!!!!

Ας δούμε την ανακοίνωση του Δημάρχου:

Προς

1.Αξιότιμο Κύριο

Αλέξη Τσίπρα

Πρωθυπουργό

2.Αξιότιμο Κύριο

Νικόλαο Τόσκα

Αν.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

3.Αξιότιμο Κύριο

Ιωάννη Μουζάλα

Αν.Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

4.Αξιότιμο Κύριο

Θεόδωρο Δρίτσα

Υπουργό Ναυτιλίας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Υπουργοί,

Ο Δήμος Κω, από την πρώτη στιγμή, προσπάθησε με ειλικρίνεια να βρεθεί μια μόνιμη, βιώσιμη και κυρίως ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών.

Η Κως , είναι ο τέταρτος κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα νησιά, τα οποία αναφέρονται στην ΚΥΑ ίδρυσης hotspot.

Αποτελεί πράξη ακραίου παραλογισμού να θυσιαστεί για να δημιουργηθεί hot spot, ένας ανεξέλεγκτος χώρος παραμονής προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Στην πρόταση που σας αποστείλαμε πριν από λίγες μέρες, σας καταστήσαμε κοινωνούς της μόνης ρεαλιστικής λύσης στο πρόβλημα.

Είναι μια πρόταση που στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και εδράζεται στη λογική και στο ρεαλισμό, ιδιαίτερα όταν το νησί μας έχει ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα με ακυρώσεις και μείωση του αριθμού των κρατήσεων λόγω των μεταναστευτικών ροών.

Η πρόταση αφορά τη μεταφορά της υπηρεσίας καταγραφής της Ελληνικής Αστυνομίας σε δημόσιο, δημοτικό ή ιδιωτικό ακίνητο εκτός του αστικού ιστού του νησιού. Σε αυτό το χώρο θα μπορεί να γίνει η καταγραφή και να αναχωρούν άμεσα και εντός 24ώρου οι καταγραφέντες αλλά και να υπάρξει παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικής φροντίδας.

Σήμερα επανερχόμαστε και υποδεικνύουμε 10 συνολικά χώρους εκ των οποίων οι 4 βρίσκονται στην ΔΕ Κω, οι 3 στην ΔΕ Δικαίου και οι άλλοι 3 στην ΔΕ Ηρακλειδών.

Σε ότι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, από τα 4 της ΔΕ Κω το 1 είναι ιδιωτικό με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και τα 3 ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, από τα 3 της ΔΕ Δικαίου Κω το 1 είναι ιδιωτικό με σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και τα 2 ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και τα 3 της ΔΕ Ηρακλειδών ανήκουν στον Δήμο Κω

 Στους επισυναπτόμενους ορθοφωτοχάρτες, που εμφανίζονται οι προτεινόμενοι χώροι αναφέρονται:

– Η επιφάνεια

– Η καλυπτόμενη επιφάνεια κτιρίων και ο Κτηματολογικός Αριθμός (στα ιδιωτικά ακίνητα)

-Οι συντεταγμένες ΕΓΣΑ87 σε ένα κεντρικό σημείο του χώρου (στα μη ιδιωτικά ακίνητα)

– Το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

 Συγκεκριμένα οι χώροι που προτείνονται και αποτυπώνονται στους χάρτες είναι οι εξής:

1.Ακίνητα στη ΔΕ Κω.

– «ΚΩΣ ΘΕΣΗ 1», ιδιωτικό ακίνητο σε απόσταση περίπου 5 χλμ από το την πόλη που βρίσκεται παραπλεύρως (νότια) της επαρχιακής οδού.

– «ΚΩΣ ΘΕΣΗ 3», τμήμα ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου σε απόσταση 4 χλμ νοτίως της πόλης.

– «ΚΩΣ ΘΕΣΗ 4 & 5», τμήματα ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου σε απόσταση 7 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης.

2. Ακίνητα στη ΔΕ Δικαίου.

– «ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ ΘΕΣΗ 2», ακίνητο σε απόσταση περίπου 7 χλμ από το την πόλη που βρίσκεται παραπλεύρως (βόρεια) της επαρχιακής οδού.  

– «ΠΥΛΙ ΘΕΣΗ 6 & 7», τμήματα ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου σε απόσταση 15 χλμ δυτικά της πόλης, πλησίον των εγκαταστάσεων του παλιού λατομείου.

3. Ακίνητα στη ΔΕ Ηρακλειδών.

– «ΚΕΦΑΛΟΣ ΘΕΣΗ 8,9 &10», ακίνητα σε απόσταση περίπου 30 χλμ από το την πόλη που βρίσκονται (βόρεια) της επαρχιακής οδού.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφείς και τις προϋποθέσεις που θέτουμε:

-Άμεση ανάκληση της ΚΥΑ για τη δημιουργία hot spot στην περιοχή Λινοπότι.

-Άμεση απελευθέρωση των αρχαιολογικών χώρων της Κω, που έχουν μετατραπεί σε καταυλισμούς προσφύγων και παράνομων μεταναστών από ΜΚΟ.

-Ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές της υπηρεσίας καταγραφής της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία καταγραφής και να μην παραμένουν πέραν του 24ωρου στο νησί, κάτι που καθιστά δύσκολη τη διαχείριση του προβλήματος.

-Καθημερινή αναχώρηση όσων καταγράφονται με πλοία της γραμμής ή με ειδικά δρομολόγια και με το συντονισμό και την ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο Δήμος Κω θεωρεί τη συγκεκριμένη πρόταση ως μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη.

Η πρόταση αυτή στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.

Αναμένουμε την απάντηση σας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κυρίτσης

Δήμαρχος Κω

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s