ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

kos_531_355

Δείτε την πρόταση όπως την κατέθεσαν οι φορείς στη δημοτική αρχή/

 

Κως ,17/12/2015

Aριθ. Πρωτ. Δήμου Κω :42733/18-12-2015

 

Προς: 1. Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση Γ.

2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Μυλωνά Ν.
Κοιν: 1.Πρόεδρο επιτροπής Διαβούλευσης κ. Κρητικό Α.
2. MME

Από Φορείς της Κω

Κύριοι ,

Το νησί αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή στην τουριστική του οικονομία. Η πτώση του 40% στις προκρατήσεις και το αρνητικό κλίμα ως προς τα θέματα ασφάλειας στο νησί είναι αποτέλεσμα τη ανεξέλεγκτης κατάστασης που δημιουργήθηκε στην πόλη της Κω το καλοκαίρι του 2015 και της αλλοιωμένης από τα απέραντα αντίσκηνα εικόνας που μεταδόθηκε παγκοσμίως. Είναι επιβεβλημένο να παρουσιάσουμε ένα σταθερό και πειστικό ρυθμό διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Με το να μένουμε σε στείρες αντιπαραθέσεις δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένα να φωνάξουμε προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και να διασφαλίσουν μια ορθολογική διαχείριση που δε θα πλήττει τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους του νησιού αλλά παράλληλα θα προβλέπει ανθρώπινες συνθήκες ολιγοήμερης παραμονής των προσφύγων.

Προτείνουμε :

  1. Την άμεση μεταφορά του τμήματος αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ και δημιουργίας ενός χώρου εκτός αστικού ιστού της πόλης μακριά από οποιαδήποτε τουριστική και κατοικημένη σε περιοχή ώστε να μην επηρεάζει την λειτουργία επιχειρήσεων και κατοικημένων περιοχών , προκειμένου αφενός να τους παρέχεται η απαιτούμενη ανθρωπιστική βοήθεια (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στέγαση) αφετέρου δε να πραγματοποιούνται οι σχετικές ενέργειες καταγραφής των μεταναστών σε χώρο ελεγχόμενο και να προωθούνται άμεσα στην κεντρική – ηπειρωτική Ελλάδα.

  2. Να είναι φυλασσόμενος

  3. Να διασφαλιστεί η ταχύτατη διεκπεραίωση των διαδικασιών εντός 48-72 ωρών

  4. Να υπάρχει αυξημένη αστυνομική δύναμη και εξοπλισμός για την επιτάχυνση διαδικασιών

  5. Να μας διασφαλίσουν έκτακτα δρομολόγια πλοίων όταν προκαλείται συμφόρηση στο νησί.

Θεωρούμε πως από τη στιγμή που κυβέρνηση και τοπικές αρχές δε μπορούν να συνεννοηθούν τουλάχιστον ως προς το χώρο όπου θα γίνεται η διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

Εμείς ως φορείς οφείλουμε να παραβλέψουμε τις όποιες αντιπαραθέσεις έχουν προκύψει μεταξύ της Κυβέρνησης και του Δήμου Κω ώστε να προσπαθήσουμε να προστατέψουμε την Κω αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία , την ευθύνη αν και δε μας αναλογεί και να προτείνουμε την ΚΜ2368 Γαιών ΚΩ ΕΞΟΧΗΣ Ιδιοκτησίας Δήμου Κω στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου της Κω.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται οι διαδικασίες στο Λινοπότι καθώς βρίσκεται στον μοναδικό κεντρικό οδικό άξονα της Κω.

Για το λόγο αυτό καλούμε το Δήμο Κω, στον οποίο ανήκει ο χώρος που προτείνουμε να προβεί στις απαιτούμενες συνεννοήσεις με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να αποτρέψουμε τουλάχιστον την έναρξη οποιονδήποτε εργασιών στο Λινοπότι και να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες μεταφοράς του τμήματος αλλοδαπών στον προτεινόμενο χώρο

Την επιστολή προσυπογράφουν:

ΕΒΕΔ-ΚΩ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ Ο ΕΡΜΗΣ “

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩ

ΣΕΜΜΕΚ

ΣΕΠΕΚΩ(ΣΥΛΟΓΟΣ ΕΠΙΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΩ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚTΟΡΩΝ

(* Η φωτό του πρώην ΧΑΔΑ είναι αρχείου, ο χώρος πλέον έχει αποκατασταθεί και είναι σε πολύ καλή κατάσταση)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s