ΚΩΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

10560576_187730144907939_3142075566445144040_o

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
«Ασθενής και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει»
Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης. Υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός των Ελλήνων μεταναστών είναι τουλάχιστον όσος μιας άλλης Ελλάδας.
Η μετανάστευση συνεχίζεται και σήμερα∙ χιλιάδες Έλληνες φεύγουν για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια χωρίς μετανάστη.

Τα τελευταία χρόνια, για πρώτη φορά στη νεότερη μεταπολεμική ιστορία της, η Κως όχι μόνο αποστέλλει, αλλά και δέχθηκε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, κατατρεγμένους από πολέμους και φτώχια. Μια τραγική ιστορική συγκυρία που εύχομαι να σταματήσει και ο κάθε άνθρωπος να ξαναβρεί την υπόσταση και την αξιοπρέπειά του. Η σημερινή μέρα με φορτίζει με έντονα συναισθήματα και μου ξυπνά μνήμες, με παππού μετανάστη, πατέρα μετανάστη και εμένα τον ίδιο μετανάστη είναι δύσκολο να μείνω αδιάφορος. Θέλω να θυμίσω σε όλους ότι η Κως έδωσε τη μεγαλύτερη ελληνίδα τραγουδίστρια, που και η ίδια μετανάστευσε σε Σμύρνη, Αίγυπτο, Αμερική, τη μεγάλη Μαρίκα Παπαγκίκα (Κως, 1/Σεπτεμβρίου/1890 – Νέα Υόρκη 2/Οκτωβρίου/1943), αλλά και σήμερα η Κως έχει την καλύτερη φωνή εν ζωή στο νησιώτικο τραγούδι, την Άννα Καραμπεσίνη που τραγούδησε για τους πόνους της ξενιτιάς. Τα τραγούδια της είναι φάρμακο ψυχής για τους ξενιτεμένους. Την αγαπώ, την εκτιμώ και τη θαυμάζω απεριόριστα.
Όπως λέει και η Μαρίκα Παπαγκίκα: …Α π ό τ ο ν τ ό π ο π ο υ ε ί μ α ι ε γ ώ ξ έ ρ ο υ ν ν α’γ α π ο ύ ν… γιατί έτσι πιστεύω ότι είναι το νησί μας νησί ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Από το facebook του κ.Κώστα Κογιόπουλου

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s