Με αφορμή την αύξηση των δημοτικών τελών θυμήθηκα τα δημοτικά τρενάκια….

small-51431d398b741_dinami_allagis_pi_vaso

Πολύς ντόρος τις τελευταίες μέρες με την αύξηση των δημοτικών τελών από την σημερινή δημοτική αρχή Κυρίτση. Μία δημοτική αρχή μακριά από την μικρή μας τοπική κοινωνία. Δεν εξηγείται διαφορετικά να τιμωρείς τους πολίτες επιβάλλοντας νέους φόρους όταν γνωρίζεις πως ο κόσμος δεν μπορεί άλλο να πληρώνει, δεν αντέχει!Και όλα αυτά για έσοδα που θα ξεπερνούν τα 500 χιλιάδες ευρώ από τα νέα τέλη.

Αλήθεια πόσα έσοδα χάσαμε από τη παύση λειτουργίας των δημοτικών τρένων?Μήπως η συμπαθής αλλά εξαφανισμένη πρόεδρος της αστικής συγκοινωνίας οφείλει εξηγήσεις στους Κωους πολίτες?

Πως σταματάς την λειτουργία τους χάνοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ από τα έσοδα του δήμου και ταυτόχρονα ψηφίζεις ΝΑΙ σε νέα αύξηση στα δημοτικά τέλη?

Γιατί δεν υπερασπίζεται μία επιχείρηση που τα τελευταία χρόνια μόνο έσοδα έφερνε στο δήμο? Μήπως σκέφτονται να την ξεπουλήσουν σε ιδιώτη?

Και τώρα που είπα ιδιώτη θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση προς όλους τους υπευθύνους που διοικούν αυτόν τον τόπο.

Ποια υπηρεσία έδωσε άδεια σε ιδιωτική επιχείρηση να τοποθετήσει σε πεζοδρόμια διαφημιστικές πινακίδες? Συνήθως για να τοποθετηθεί μια πινακίδα σε κοινόχρηστο χώρο έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, απο δημοτικά συμβούλια, επιτροπή ποιότητας ζωής κτλ, ο κ. Γερασκλής και η κ.Αναγνωστίδου γνωρίζουν κάτι? Αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες ο κ.Σιφάκης γιατί δεν πράττει τα αυτονόητα? Εκείνος δεν μίλαγε για ισονομία κτλ κτλ….και φόρτωσε τις επιχειρήσεις με πρόστιμα?

12166432_10207032775430752_1808165919_n

12208068_10207138723199380_307829803_n

Και καλά η εξαφανισμένη κυρία Πη δεν μπορεί οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι τι λένε? Η κύρια Ε.Παπαχρήστου για παράδειγμα αντιδήμαρχος οικονομικών δεν βλέπει πόσα έσοδα χάθηκαν ? όπως και να το κάνουμε τα δημοτικά τρενάκια ήταν μια ατραξιόν για τους τουρίστες ιδιαίτερα για τους πελάτες κρουαζιέρας που στο μικρό χρόνο παραμονής τους στο νησί έβλεπαν λίγες από τις ομορφιές του. Θα μου πείτε ποιους πελάτες κρουαζιέρας με αρκετές δεκάδες ακυρώσεις κρουαζιεροπλοίων λόγω μεταναστευτικού…

Τι να άλλο να πεις η εικόνα του νησιού καθημερινά τσαλακώνεται και ο δήμαρχος βάζει το χέρι ξανά στις δικές μας τσέπες…

Καλημέρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s