«Φρέσκα ψάρια…» Το τέλος, τα τέλη, ω Τέλη! (Γίναν μνημονιακοί οι αντιμνημονιακοί…)

timthumbGGG380FI

Αν και “όλο το ζουμί” όπως έλεγε χαριτολογώντας καλός φίλος βρίσκεται στο εξής: “ το θέμα είναι μεγάλε πως θα τα πάρουμε από τους μικρούς… γιατί τους μεγάλους δεν του πειράζουμε ποτέ!”

Και δεν έχει άδικο. Μια ματιά χωρίς παρωπίδες στο τι αποφάσεις λαμβάνονται και πως συμπεριφέρεται κυβέρνηση και αντιπολίτευση και στις δύο περιπτώσεις. φανερώνουν στην καλύτερη περίπτωση, τραγέλαφο (κωμικά και τραγικά μαζί)!

Για παράδειγμα σε κυβερνητικό επίπεδο η “2η φορά αριστερά” (κατά την φίλη μας Κική) μετά την “κατάργηση του παράνομου, αντισυνταγματικού και καταχρηστικού ΕΝΦΙΑ”, πατώντας σε δύο βάρκες, υλοποιεί και εφαρμόζει πιστά ένα μνημόνιο στη λογική του “να φορολογήσει ότι κινείται” (όπως λέει από την ανάποδη ο φίλος Γιάννης Ζερβός όχι για την κυβέρνηση… αλλά για τον δήμαρχο).

 Η εύκολη λύση…

Έτσι και στο δήμο Κω λοιπόν όπου η κατάσταση των οικονομικών είναι στην πιο χάλια κατάσταση που υπήρξε ποτέ λόγω κατάργησης ΔΗΦΟΔΩ, μνημονιακών πολιτικών και μεταναστευτικού, η εύκολη λύση για τη δημ. αρχή ήταν φυσικά η κατακόρυφη αύξηση όλων των τελών και η επιβολή νέου “αναπτυξιακού» – «ανταποδοτικού” (“φρέσκα ψάρια…” τι άλλο θα ‘τανε;) τέλους!

Οπότε, έρχεται τώρα από τα αριστερά η  #Δίεση  (και σε ρόλο -πάλαι ποτέ- “Μυλωνά- Συμπαράταξης”) ζητά εξορθολογισμό, ανακοστολόγηση, φορολόγηση των μεγάλων μονάδων με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά (τι μας θυμίζει..) με “κερασάκι στην τούρτα” τα ακινητοποιημένα (κάποτε “χρυσοφόρα”) “τρενάκια” του δήμου… για να καλυφθεί η “τρύπα” των 525χιλ. Ευρώ και να μην φορολογηθούν πάλι και από δω τα συνήθη θύματα, οι μικροί!

Και από την άλλη πλευρά “όλα τα λεφτά” είναι η κριτική που κάνουν οι της δημ. αρχής στον Γ. Ζερβό όταν τοποθετείται στο δημ. συμβούλιο σε θέματα κυβερνητικής πολιτικής (λόγω της γνωστής τους “αλλεργίας” στον ΣΥΡΙΖΑ) που του την βγαίνουν από τα αριστερά (τύφλα να ‘χουν δηλαδή οι  πάλαι ποτέ αντιμνημονιακοί…)

Όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται κατά το δοκούν -είτε πρόκειται για φορολογική πολιτική, είτε για μεταναστευτικό, είτε για τα δημοτικά μας πράγματα- τότε μπορούμε να προσυπογράψουμε ανεπιφύλακτα κι εμείς την ατάκα του αγαπητού φίλου:

“Γι’αυτό η Ελλάδα δεν θα φτιάξει ποτέ…”

picture_000000058w22Y015xc0q0c022016

  • αντί επιλόγου παράθεση σχετικού άρθρου Νίκου Μπογιόπουλου:

ο «Τοτός» έγινε… «αριστερός»

Προκύπτει κατ’ αρχάς από τα όσα βιώνουν οι Έλληνες με την εφαρμογή όλων εκείνων που «θα καταργούσε» ο κ.Τσίπρας: ΕΝΦΙΑ, σούρτα φέρτα της τρόικας, «αξιολογήσεις», νέα δάνεια, νέες «ανακεφαλαιοποιήσεις» για τράπεζες, πλειστηριασμοί (και) πρώτης κατοικίας, νέες μειώσεις συντάξεων, νέοι φόροι, νέες περικοπές, νέα «μάλιστα», γιές» και «γιαβόλ» προς «συμμάχους» και «εταίρους»

Υπέγραψαν, ψήφισαν και εφαρμόζουν ένα Μνημόνιο που σε κάθε σελίδα του επαναλαμβάνεται μονότονα ότι τα πάντα τελούν υπό την έγκριση της τρόικας (“θεσμών”). Αλλά αυτοί μιλούν για… αντιαποικιακό Μνημόνιο. Έφεραν ένα Μνημόνιο με τις ευλογίες της τρόικας με το οποίο εντείνεται το καθεστώς της εσωτερικής μπανανίας, αλλά ο κ.Τσίπρας εκτοξεύει αντιολιγαρχικές κορώνες και καμώνεται ότι πρόκειται για Μνημόνιο… εθνικής ανεξαρτησίας.
Κατέστησαν την επιτροπεία, την εποπτεία, την επιτήρηση και τον εξευτελισμό σε «κανονικότητα», αλλά την ίδια ώρα μιλούν περί εθνικής κυριαρχίας και περί εξόδου από την εποπτεία και την επιτήρηση!
Θα πείτε ότι και οι προηγούμενοι για τα ίδια θέματα τα ίδια ψέματα και τα ίδια ανέκδοτα λέγανε. Συμφωνούμε. Η διαφορά είναι ότι σήμερα στο ανέκδοτο περί εθνικής κυριαρχίας, ο «Τοτός» έγινε… «αριστερός»

Γ.Κιάρης

http://aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=416775

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s