ΣΕΠΕ Κω: Είμαστε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στο νέο «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ» ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

timthumbR4ZLFKRA

Το ΣΕΠΕΚΩ (σωματείο επιχειρήσεων εστίασης Κω) εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην πρόταση του δήμου για καταβολή νέου τέλους στις επιχειρήσεις (ανταποδοτικό τέλος τουριστικής ανάπτυξης το ονομάζει). Η πρόθεση για επιβολή επιπρόσθετης φορολόγησης στα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής δυσπραγίας και μέσα στη δίνη του προσφυγικού προβλήματος και των capital controls, είναι τουλάχιστον άκαιρη.

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τον τρόπο που οι εκάστοτε δημοτικές αρχές χρησιμοποίησαν το ΔΗΦΟΔΩ, ένα αντίστοιχο τέλος που ευτυχώς πρόσφατα καταργήθηκε μετά από ενέργειες του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Να σας θυμίσω ότι ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., αποκλειστικό μέχρι πρότινος «προνόμιο» των νησιών μας, χρέωνε κάποιον που αδυνατούσε να πληρώσει με επιτόκιο 79,5% το χρόνο! Καθαρή τοκογλυφία δηλαδή! Ενώ υποτίθεται ότι ήταν ανταποδοτικό τέλος, κανείς δημοτικός άρχοντας δεν έδινε ποτέ λογαριασμό για την διαχείριση αυτών των τεράστιων ποσών. Θεωρούμε ότι ο τρόπος που η δημοτική αρχή προσπαθεί να περάσει το νέο τέλος θα οδηγήσει σταδιακά σε κάτι αντίστοιχο του ΔΗΦΟΔΩ.

Θα έπρεπε τέτοιου είδους σημαντικές αποφάσεις που αφορούν άμεσα τις επιχειρήσεις μας να προκύπτουν μετά από σοβαρή διαβούλευση με τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού μας.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s