ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

κυριτσης

ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΒΑΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤ’ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!
Στα ύφαλα του νέου Σταδίου Ανταγόρας μπουντρουμιάζουν το ‘’Νέο ΔΗΡΑΣ’’ οι εκπρόσωποι της ‘’Νέας Δημοτικής Αρχής’’ αποκαλύπτοντας ότι πριν το τέλος του μήνα πρέπει να έχουν βγάλει στο σφυρί το ΑΚΤΑΙΟΝ. Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του ‘’νέου’’ Δ.Σ. του ΔΗΡΑΣ με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να παραδώσουν το κτίριο στους ιδιώτες αφού παραδέχτηκαν την ανικανότητά τους να το διαχειριστούν οι ίδιοι. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ που έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να το χρησιμοποιούν ως εργασιακή τους στέγη. Καμία αλλαγή δεν μπορεί να επέλθει μέχρι να εκδικαστεί η διένεξη μεταξύ Εργαζομένων και Διοίκησης που έχει ορισθεί για τις 27 Οκτωβρίου.
Η επιλογή του Νέου Σταδίου έγινε χωρίς καμία απολύτως μελέτη. Θα τη φέρει είπαν το νέο Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίαση!!!!! Οι χώροι δεν ήταν κατάλληλοι ούτε για τη φιλαρμονική που στεγάστηκε η Φιλαρμονική για μικρό διάστημα εκεί, γι αυτό ακριβώς και μετακινείται. Για τον Δήμαρχο Γ. Κυρίτση που καπέλωσε τη συνεδρίαση δια της πληθωρικής και αυταρχικής παρουσίας του, εργαζόμενοι στο ΔΗΡΑΣ δεν υπάρχουν, άρα ανά πάσα στιγμή το κτίριο απελευθερώνεται. Επανέλαβε πολλές φορές τον προσφιλή του όρο πρώην εργαζόμενοι, ενώ δεν απέφυγε να αποδώσει δική του ερμηνεία στις δικαστικές αποφάσεις που προηγήθηκαν όπου καμία δεν τον δικαίωσε, αντίθετα αρνήθηκε (???) εφαρμογή εναντίον του δικαστικής απόφασης.
Παρά τις διαβεβαιώσεις περί σύντομης καταβολής των δεδουλευμένων του πρώτου τριμήνου -από το Μάρτιο οι διαβεβαιώσεις- διανύουμε το δεύτερο ήμισυ του ένατου μήνα και οι εργαζόμενοι χρήματα ακούν και χρήματα δε βλέπουν. Η πρόεδρος δε του ΔΗΡΑΣ Βάσω Παντελίκιζη, δεν απάντησε ευθέως και με πειθώ σε ανάλογο ερώτημα μέλους του Δ.Σ. της επιχ/σης αν θα καταβληθούν στο ακέραιο οι μισθοί των εργαζομένων μετά την καταβολή οφειλών έναντι τρίτων, διαψεύδοντας τη Δημοτική Σύμβουλο Βάσω Παντελίκιζη που διερρήγνυε τα ιμάτιά της περί του αντιθέτου.
Το καταπληκτικό, Σύμβουλος του Δ.Σ. της πλειοψηφίας, όταν έθεσε σειρά ερωτημάτων ποιο είναι το νέο καθεστώς που προτείνει η Δημοτική Αρχή, με ποιους όρους θα αμείβονται οι εργαζόμενοι, με ποια σχέση εργασίας θα απασχολούνται, ο κ. Κυρίτσης φανερά εκνευρισμένος, τον έκοψε θεωρώντας τον εκτός θέματος. Από τη συζήτηση βέβαια διεφάνη ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση, κανένα σχέδιο κανένας προγραμματισμός αλλά όλα ΘΑ γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στα δικαστήρια όμως, διετείνοντο – ενόρκως- ότι κατέθεσαν τις προτάσεις τους στους εργαζόμενους!
Είναι φανερό πως όλη η ιστορία εκτελεί το σενάριο Κυρίτση για αποπομπή των νόμιμων εργαζομένων στα Δημοτικά Μέσα και η διαμόρφωση κλίματος ευμένειας στο αυταρχικό του προφίλ, του πολιτικού φόβητρο, του πολιτικού της μη αμφισβήτησης, του εργοδότη σκύβε κα μη μιλάς, του εργασιακού Μεσαίωνα!
Το δείγμα του ανδρός!
Συνέβη στην αρχή κιόλας της συνεδρίασης όπου με έπαρση και μπρίο φουσκωμένης γαλοπούλας απαίτησε να μη μείνουν στη συνεδρίαση οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά ο ένας ‘’επειδή το λέω εγώ’’ όπως απάντησε. Εμείς αρνηθήκαμε να αποχωρήσει ο ένας και τότε έδωσε εντολή να μεταφερθεί η συνεδρίαση από το γραφείο της Αντιδημάρχου οικονομικών, στο γραφείο Δημάρχου, στο δικό του, στο Καπιτώλειό του. Δεν καταλάβαμε βέβαια τι άλλαξε αλλά καταλάβαμε το σεβασμό απέναντι και στους Συμβούλου του.
Ο ΔΗΡΑΣ υπάρχει, είναι ένας, στεγάζεται στο ΑΚΤΑΙΟΝ και η σχέση εργαζομένων-εργοδοσίας, είναι νόμιμη και θεσμικά κατοχυρωμένη. Από την πλευρά μας τώρα κι εμείς ως εργαζόμενοι δηλώνουμε πρόθυμοι να συζητήσουμε με το νέο Δ.Σ. με βάση τους δικούς μας όρους στο πλαίσιο ενός καλόπιστου διαλόγου. Εμείς προτείνουμε λύση, ο κ. Κυρίτσης διά-λυση! Δεν υποχωρούμε, δεν αποχωρούμε!
Είμαστε η βασική ομάδα,… στ’ αποδυτήρια να πάτε εσείς!!!

Ντίνος Γιαννάκος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s