Π. Βερβέρογλου: «ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ»

timthumb

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΓΙΑ ΔΗΡΑΣ

ΖΗΛΕΨΕ Ο Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ 13 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΩ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Μετά την άκρατη ρατσιστική τοποθέτηση του δημάρχου Κω ( περί ‘’αδυναμίας’’ του δήμου να συνεισφέρει σε χώρο και χρήμα για προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων..) σε πρόσφατη συνεδρίαση τον Απρίλη, του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία μάλιστα εκπροσώπων της οργάνωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τηςΎπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συνεδρίαση είχαν την ευκαιρία να ζήσουν άλλη μια ρατσιστικού τύπου επίθεση εναντίον των 13 εργαζομένων του Δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Κω (ΔΗΡΑΣ), που συνεχίζουν ένα μήνα τώρα την επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα 5 μηνών και αντιδρώντας στην απαξίωση του μέσου με περικοπές προγραμμάτων και μισθών .

Μια επίθεση που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη θρασύτητα και τη κατάφορη κατασυκοφάντηση (μικρότερου βεβαίως μεγέθους )με αυτή του ανεκδιήγητου Σίμου Κεδίκογλου και των εντολέων του, Α. Σαμαρά-Ε. Βενιζέλου που λοιδόρησαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητας και παραμονής τους στην εξουσία μετά την ανυπακοή των εργαζομένων δημοσιογράφων να μετατραπούν σε φερέφωνα της μνημονιακής τους πολιτικής.

«Ο ΔΗΡΑΣ όπως τον ξέρατε, τελείωσε…» «Ο ΔΗΡΑΣ που πρόβαλλε ανύπαρκτα έργα και ανύπαρκτη λύση προβλημάτων, τελείωσε», «Λοιπόν , αυτή η παρωχημένη λειτουργία, αυτό το όνειδος δεν θα επαναληφθεί » είπε στη διάρκεια ενός ακόμα παραληρηματικού ξεσπάσματος ο δήμαρχος Κω εκπλήσσοντας ακόμα και συμβούλουςτης παράταξης του για την υιοθέτηση αυτών των απαξιωτικών, για τους 13 εργαζόμενους ,χαρακτηρισμών.

Η ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ωστόσο ούτε ένας από αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους που φιλοξενήθηκαν αρκούντως από τα μικρόφωνα και τις εκπομπές των συναδέλφων της Δημοτικής τηλεόρασης , είχε το ανάστημα να εναντιωθεί, να διαμαρτυρηθεί έστω και τύποις στα όσα συκοφαντικά εκστόμισε ο αρχηγός τους ,τέτοια μικρότητα τέτοια μικροψυχία.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αφωνίας αυτή του προέδρου του σώματος Νίκου Μυλωνά που δεν ψήφισε καν τη πρόταση των παρατάξεων της μειοψηφίας να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο .

Του φερόμενου ως’’ αριστερού ενεργού πολίτη ‘’που αντιπαρήλθε τα όσα υβριστικά ακούστηκαν από το στόμα ενός δημάρχου .

Του πάλαι ποτέ επικεφαλής της ‘’Συμπαράταξης Ελπίδας’’ που πριν αναλάβει θέση εξουσίας στη νέα δημοτική αρχή υπερασπίζονταν την άποψη ‘’περί απείρου σκοπιμότητας διαχείρισης στο ΔΗΡΑΣ της πρώτης θητείας Γ. Κυρίτση με αποτέλεσμα να ξοδευτούν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ,(όχι 500.000)!’’

Θέση που ‘’ξέχασε ‘’ ενώ θυμήθηκε,σα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ,τι έλεγε στις 17 Μαρτίου 2011 ο προηγούμενος δήμαρχος Κ. Καίσερλης όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του: ‘’Όλες οι δαπάνες και οι επιδοτήσεις, είπε τελείωσαν. Για φέτος εξαιρετικά θα επιχορηγηθεί με 300.000 ο ΔΗΡΑΣ. Από τον Αύγουστο δεν θα υπάρχει δυνατότητα μισθοδοσίας. Θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι για την επιβίωση του Μέσου’’ χωρίς φυσικά να το τηρήσει ο κ. Καίσερλης . Αυτό επαναλαμβάνει ο νέος Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης σε πολύ πιο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και γι αυτό περιορίζει το ποσό της επιχορήγησης στις 150.000 έγραφε ο κ Μυλωνάς.

Όταν γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τη λειτουργία του μέσου και τη τύχη των εργαζομένων ο φερόμενος και ως‘’αντιμνημονιακός’’ πρόεδρος.

Και επιπλέον δεν αισθάνθηκε ούτε καν την ανάγκη να διαψεύσει τον αρχηγό του όταν μιλούσε για την υπερβολική δαπάνη των 500.000ε γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι μισθοί των εργαζομένωνδεν ξεπερνούν τις 300.000 ε, η πλειονότητα των μισθών μάλιστα δεν υπερβαίνουν τα 800-900-1000 ε για δουλειά επίπονη, κυρίως εκτός αέρα.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΔΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΡΑΣ

Βέβαια οι μη έχοντες σχέση με το αντικείμενο αλλά και ο μόνιμος διαστρεβλωτής της αλήθειας, ηθελημένα απαξιώνει την εργασία δημοσιογράφων και τεχνικών ( το έχει κάνει και στο παρελθόν ο Γ. Κυρίτσης ) αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας για τα οποία σημαντική ευθύνη έχει η δημοτική αρχή, στρέφοντας μάλιστα πολίτες και εργαζόμενους του δήμου εναντίον των 13 εργαζομένων του ΔΗΡΑΣχωρίς ευτυχώς αποτέλεσμα.

Και αυτό αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης του Γενάρη όπου οι πολίτες δεν ενέδωσαν στο κλίμα φόβου και εχθρότητας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στη κοινωνία οπαδοί της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας.

Αποτυπώνεται όμως και στα ρεπορτάζ που κάνουμε καθημερινά στο δρόμο

Δυστυχώς αυτές τις φωνές συμπαράστασης ωστόσο δεν τις ακούν οι διοικήσεις των συλλόγων ,των φορέων ,των σωματείων, των ενώσεων των κομμάτων των πνευματικών ομίλων των θεατρικών σχημάτων (εξαιρουμένου του Εργατικού Κέντρου και των δημοτικών παρατάξεων ΟΡΑΜΑ ,ΔΙΕΣΗ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ) διοικήσεις που δυστυχώς εμφανίζουν έλλειμμα αλληλεγγύηςαποφεύγοντας να εκδώσουν έστω ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας υπέρ των εργαζομένων που ανελλιπώς κάλυπταν σε όλο το νησί νυχθημερόν όχι μόνο τις επιβαλλόμενες δημοσιογραφικά να μεταδοθούν δράσεις τους αλλά και τις ατελείωτες χοροεσπερίδες και πίτες τους… Κρίμα….Ούτε ένα ψήφισμα !!!!!!!!!!!Και διερωτόμαστε άραγε τι να φοβούνται οι επταμελείς αυτές διοικήσεις!!!μήπως χάσουν την εύνοια της δημοτικής αρχής????

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΥΡΙΤΣΗ

Στη χθεσινή λοιπόν συνεδρίαση αφού ο δήμαρχος αυτού του τόπου επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε μια προσπάθεια ενοχοποίησης των εργαζομένων μετατρέποντας τους σε ‘’αποδιοπομπαίους’’… ..πάγια τακτική της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής που ζήλεψε ,καθυστερημένα βέβαια ,τη δόξα της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (οι ιδεολογικές συγγένειες ως γνωστό δεν κρύβονται,), διακινδυνεύοντας να έχει και το ίδιο άδοξο τέλος της, μίλησε ακόμα και για διατεταγμένη υπηρεσία στοχοποιώντας το σύνολο των εργαζομένων.

Μίλησε ψευδώς για μισθούς ψηλότερους από αυτούς που παίρνουν δημοτικοί υπάλληλοι αποκρύπτοντας μάλιστα και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του ΔΗΡΑΣ δεν είναι υπάλληλοι του δήμου και βάζοντας σκόπιμα απέναντι τους εργαζόμενους καλλιεργώντας το κοινωνικό αυτοματισμό, τακτικές που εφάρμοζαν πολύ καλάεφιάλτες του παρελθόντος.

Και είναι εμφανές ότι η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου ( με μέλη τους Σταύρο Φρούτζα, Θ. Μυτιληνιό, Η. Παχωπό, Α.Γιμελά ..…)σε αντίθεση με τους απλούς εργαζόμενους που συμπαρίστανται στους συναδέλφους τους στον ΔΗΡΑΣ, ‘’παίζει’’ το παιγνίδι του δημάρχου μη τολμώντας ούτε ένα δελτίο τύπου να δημοσιοποιήσει εξυπηρετώντας πολιτικές ενάντια στο εργατικό κίνημα.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Γ.ΚΥΡΙΤΣΗ

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ‘’ΟΡΑΜΑ’’Ι. Ρούφα ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση. Ο επικεφαλής της ‘’ΔΙΕΣΗΣ’’ Γ. Ζερβός ζήτησε να υπάρξει συνεδρίαση και με τη συμμετοχή των εργαζομένων. Ο Αρ. Παυλίδης ζήτησε από τη Δημ. Αρχή να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση αυτής της «νέας λειτουργίας» ενώ η επικεφαλής της ‘’ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ’’Κ. Μακρή τόνισε ότι οι απολύσεις που έρχονται στον ΔΗΡΑΣ δεν θα είναι οι μόνες ,αποχωρώντας σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους και διαμαρτυρίας ταυτόχρονα για την «απεργοσπαστική κίνηση» μετάδοσης του Δημ. Συμβουλίου μέσω Youtube και της ιστοσελίδας του δήμου

H Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη στην τοποθέτηση της, ανέφερε ότι μετά την αρνητική στάση των εργαζομένων στο πρώτο κάλεσμα της για συνάντηση δεν ήθελε να συναντηθεί μαζί τους και η τελευταία συνάντηση έγινε κατόπιν παράκλησης του Δημάρχου, τονίζοντας ότι για το «μαύρο» στον ΔΗΡΑΣ (για το οποίο κατηγόρησαν τη Δημοτική . Αρχή οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας) ευθύνονται οι 13 από τους 14 εργαζόμενους και όχι η Δημ. Αρχή…

Και είναι λυπηρό για μια νέα στα δημοτικά πράγματα σύμβουλο να αντιγράφει ένα κακέκτυπο διαπλεκόμενης πολιτικής έτσι όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια (με τους αδιαφανείς διαγωνισμούς και προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ και τις κοστοβόρες εκπομπές) και εκφράστηκε από το στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά τον Χρύσανθο Λαζαρίδη που έλεγε ανερυθρίαστα ότι το μαύρο στην ΕΡΤ το έβαλαν οι εργαζόμενοι και δυστυχώς το πλήρωσε .

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ο ΣΕΜΜΕΚ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ?

Με μια λιτή ανακοίνωση εδώ και δυο μήνες το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. της Κω (Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Κ) όπου συμμετέχουν οι Στάθης Πίτσης, Σταυρούλα Δημοπούλου, Καλλιόπη Δανελλάκη, Μανόλης Οικονόμου Μαρία Πολίτου με αναπληρωματικά μέλη τους Ευτυχία Σταθοπούλου και Άννα Σαρηγιάννη, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους εργαζομένους του ΔΗΡΑΣ, που εδώ και 5 μήνες παραμένουν απλήρωτοι και απαιτεί απ’ όλους τους υπεύθυνους, να βρεθεί άμεσα λύση για την αποπληρωμή των οφειλομένων μισθών τους.
Επίσης, καλεί όλες τις παρατάξεις σε έναν ειλικρινή διάλογο, ώστε από κοινού να αποφασιστεί η μελλοντική λειτουργία του Μέσου, ώστε αυτή να καταστεί βιώσιμη.

Πέραν αυτού του τυπικού δελτίου το απόλυτο τίποτα και αναρωτιόμαστε αν πραγματικά αντιλαμβάνεται η διοίκηση του ΣΕΜΜΕΚ το πραγματικό της ρόλο ,που δε μπορεί να είναι η διαβίβαση ανακοινώσεων φορέων και τοπικών αρχών ταξιαρχίας κλπ.,…τι πραγματικά διακυβεύεται στη επιχείρηση στην οποία εργάζονται οι 13 συνάδελφοι τους και αν προτίθεται να αναλάβει άμεσα κάποια δράση αλληλεγγύης, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή σκαιά επίθεση που δέχθηκαν από τον δήμαρχο της Κω.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ

Εμείς να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά πως η απάντηση βρίσκεται μόνο στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και των αλληλέγγυων πολιτών αυτής της κοινωνίας.

Τα δημοτικά ΜΜΕ μπορούν με χρηστή διαχείριση εκ μέρους του δήμου να καταστούν βιώσιμα και να υπηρετήσουν το λόγο ύπαρξής τους ιδιαίτερα σήμερα με τις εφημερίδες να βιώνουν πρωτοφανή κρίση, με το διαδίκτυο να βρίθει «ενημερωτικών» σκουπιδιών.

Τα δημοτικά Μέσα μπορούν να είναι μία αξιόλογη πηγή πληροφόρησης για όλα αυτά που δε βρίσκουν θέση στα mainstream media. Από τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τη σύσταση εθελοντικού ραδιοφώνου που ήδη δίνει βήμα σε φορείς και ομάδες της πόλης και από την επαγγελματική κάλυψη σημαντικών γεγονότων όπως Φεστιβάλ ,Συνέδρια Ημερίδες μέχρι την ενημέρωση για καθετί που συμβαίνει στο νησί και στη Δωδεκάνησο αφού είναι η μοναδική Δημοτική τηλεόραση στο Νομό.

Ναι η δημοτική ραδιοτηλεόραση μπορεί να μετατραπεί από όργανο εξυπηρέτησης πάσης φύσεων πελατειακών σχέσεων και συμφερόντων- σε ένα πραγματικό δημοτικό Μέσο.

Το έχουν καταφέρει και στη δημοτική τηλεόραση και τα δυο δημοτικά ραδιόφωνα της Θες/νίκης που εργάζονται 120 όχι 13συνάδελφοι και δίνονται 3,5 εκατομμύρια από τη δημοτική αρχή όχι 500.000 και που σκόπιμα δεν ανέφερε χθες στην προσβλητική του ανακοίνωση ο Γ.Κυρίτσης, περιοριζόμενος μόνο στις απολύσεις .

Συνάδελφοι υπερασπιστείτε τη δουλειά και την αξιοπρέπεια σας,διεκδικείστε μαζί με τους πολίτες αυτής της δημοκρατικής κοινωνίας αυτά που μας αξίζουν, μην επιτρέπετε να σας λοιδορούν αυτοί που σας χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα και μόλις διαπίστωσαν ότι οι ‘’εντολές τους δεν εισακούονται πλέον ’’άλλαξαν ρότα υποδυόμενοι τους εραστές του πλουραλισμού και της μη ελεγχόμενης πληροφόρησης, επιδιδόμενοι παράλληλα σε έναν άκρατο λαϊκισμό απαξιώνοντας και τη δουλειά σας και την ωφελιμότητα του μέσου.

Πίτσα Βερβέρογλου για την ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ-ΕΡΤ-OPEN ,

(Μετά από δυο χρόνια αγώνα για μια ελεύθερη δημόσια ανοιχτή ΕΡΤ μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα που δεν υπέγραψαν συμφωνίες με αυτούς που τους λοιδόρησαν και δεν προσχώρησαν στο μόρφωμα της αντισυνταγματικής ΝΕΡΙΤ βλέπουμε σήμερα να δικαιώνονται αυτοί οι αγώνες και όχι να μας χαρίζεται η όποια νίκη.

Αλλά ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς για μια πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ- ΔΗΜΟΣΙΑ –ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

http://aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=412912

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s