ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΕΒΕΔ Κω κατά Δήμου Κω για ΔΗΦΟΔΩ – Ryan!!!

ryanairkos

«Καραγκιοζιλίκια, μπατακτσήδες, θράσος, κινέζοι…» για απλήρωτη δόση Ryanair… ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Σαράντη- Γροθιές Γιαλλίζη στο τραπέζι…

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΔΗΦΟΔΩ…)

Στα ύψη ανέβηκε σήμερα το μεσημέρι ο υδράργυρος στα γραφεία του ΕΒΕΔ Κω , όπου δόθηκε η συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του ΕΒΕΔ: Στέργου Γιαλλίζη, Δημήτρη Σαράντη , Άγγελου Καλαθιανάκη παρουσία του συνηγόρου του Δ. Σαράντη, Αλκιβιάδη Χατζαντώνη (για το θέμα της καταγγελίας του κατά του Δήμου Κω για παράνομη βεβαίωση ΔΗΦΟΔΩ, παράβαση καθήκοντος κλπ (που όπως εξήγησε μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε έκπτωση από το αξίωμα για τους αιρετούς, αλλά και μέχρι απόλυση τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του Δήμου που υπογράφουν…)

Παρόντες ήταν ακόμη τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΔ: Ν. Τσακίρης, Π. Βρακίδης, Ν. Νασταχανίδης και Κ. Χαρίσης.

Ο Δ. Σαράντης παρουσιάζοντας (δείτε τα έγγραφα πιο πάνω στις φωτό) το ιστορικό της υπόθεσης που ξεκίνησε το 2009 και κατέληξε με την ακυρωτική για το ΔΗΦΟΔΩ απόφαση στο ΣτΕ, καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Δήμου της Κω: «θράσος Αντιδημάρχου Ε. Παπαχρήστου να δηλώνει ότι ο νόμος καταργείται με νόμο…» «Καραγκιοζιλίκια της Δημοτικής αρχής που τυγχάνει να είναι η ίδια που από το 2009 με τότε Αντιδήμαρχο τον κ. Φουντωτό δεν μας ενημέρωνε για το που πάνε τα λεφτά του ΔΗΦΟΔΩ… Ενώ οι μικροί Δήμοι όπως ο Δήμος Αστυπάλαιας μας έδωσαν αναλυτική λίστα τι έργα έκαναν με τα ελάχιστα ποσά που εισέπραξαν… Αυτοί έκαναν εκλογές και δεν ξέρουμε τι άλλο με τα λεφτά μας!!! Εμείς είμαστε επιχειρηματίες δεν είμαστε δημ. υπάλληλοι, ούτε αιρετοί σαν κι αυτούς να πληρωνόμαστε από το κράτος…» «´Εκαναν ότι ήθελαν…Ζητούσαμε να μάθουμε τι ίσχυε με τις προσαυξήσεις 1% ή 5% και κανένας δεν μας απαντούσε…» (φωτό σχετικά έγγραφα)

Για να ακολουθήσει (αφού έγινε κι ένας χαμός με τους δημοσιογράφους που πρόβαλαν τον αντίλογο του δημου «αδιάβαστοι» κλπ) μετά τον Δ. Σαράντη ο Σ. Γιαλλίζης ο οποίος σε δύο τοποθετήσεις του ήταν λάβρος κατά του δήμου Κω με σκληρούς χαρακτηρισμούς (στη δεύτερη μάλιστα όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο χτυπούσε νευριασμένος συνεχώς τη γροθιά του δυνατά στο τραπέζι): «μπατακτσήδες», «κάνουν τον κινέζο για την απλήρωστη δόση (48χιλ. ευρώ) της Ryanair, την οποία πλήρωσε το Επιμελητήριο για λογαριασμό του (ο Δήμος Ρόδου πλήρωσε κανονικά), όταν αυτή η Δημ. Αρχή είχε κάνει σημαία της προεκλογικά τις εταιρείες χαμηλού κόστους και τώρα ο κ. Κυρίτσης και ο κ. Σιφάκης δεν θέλουν ούτε να μας δουν…»

Ο Α. Καλαθιανάκης σε πιο ήρεμους τόνους εξήγησε ότι δεν πρέπει οι δήμαρχοι (γενικά) να στρέφονται κατά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών όταν τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκαν να πιέσουν τις μεγάλες εταιρείες, πολυκαταστήματα κλπ, που έχουν την έδρα τους αλλού, να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογούσε φορολογικά παρά μόνο επιβάρυναν τους μικρούς… (Σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν έπρεπε και το ΕΒΕΔ να τους υποχρεώσει να το κάνουν απάντησε ότι δεν είχε τη δυνατότητα).  «Σκεφτείτε -τόνισε παρακάτω- να μην υπήρχε η ακυρωτική απόφαση του ΔΗΦΟΔΩ, πως θα τα έβγαζαν πέρα οι μικροί επιχειρηματίες, με το ΕΝΦΙΑ και τόσες άλλες επιβαρύνσεις που είχαν τελευταία….»

Ενώ ακόμα πιο αναλυτικός και λεπτομερής ο νομικός σύμβουλος Α. Χατζαντώνης αφού εξήγησε ότι ήταν λάθος η δήλωση πως «ο νόμος καταργείται με νόμο» εξήγησε ότι είναι παράβαση καθήκοντος με διοικητικές αλλά και ποινικές κυρώσεις ή μη τήρηση της ακυρωτικής απόφασης του ΣτΕ φτάνοντας μέχρι σε έκπτωση από το αξίωμα για τους αιρετούς και απόλυση για τους εμπλεκόμενους δημ. υπαλλήλους…

Τέλος οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΔ απάντησαν σε σχετικά ερωτήματα ότι πρέπει όλοι οι μικρομεσαίοι που πλήρωναν τόσα χρόνια να στραφούν με αγωγές κατά του Δήμου για να πάρουν πίσω όλα αυτά που παρανόμως πλήρωναν μέχρι τώρα.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ και τα βίντεο εδώ

http://aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=411345

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s