ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

timthumb

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η οικονομική υπηρεσία του Δήμου

Πολλά και διαφορετικά είναι τα σενάρια που επεξεργάζεται η οικονομική υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες από τη μη είσπραξη του ΔΗΦΟΔΩ. Τα 3,5 περίπου εκ. ευρώ ετησίως, πρέπει κάπως να καλυφθούν και σε συνδυασμό με τις όλο και μειωμένες εισροές από τις κρατικές επιχορηγήσεις, η τρύπα στο ταμείο του Δήμου, μοιάζει να μεγαλώνει αισθητά.

Οι προτάσεις στελεχών και αιρετών μπορεί να είναι στην κατεύθυνση, να μην μετακυλήσει η απώλεια του ΔΗΦΟΔΩ στους πολίτες και τους επιχειρηματίες με νέα «χαράτσια», όμως η πραγματικότητα δείχνει πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός.

Έτσι, μια από τις σκέψεις που επεξεργάζονται στην οικονομική υπηρεσία, είναι να «ομαλοποιηθούν» τα τέλη στον λογαριασμό του ρεύματος, αφού μέχρι τώρα, άλλο είναι το ποσό που πληρώνει ένας κάτοικος της Κω, κι άλλο ένας π.χ. της Καρδάμαινας.

Η σκέψη είναι, να αυξηθούν τα τέλη στις πρώην κοινότητες, αλλά και να μειωθούν για τα νοικοκυριά που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Κω, προκειμένου να «ισοσκελιστεί» με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις η μέχρι τώρα διαφορά.

Βέβαια, αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στη Δημοτική Αρχή, αφού, εάν προχωρήσει σε μια τέτοια πρακτική, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των κατοίκων των πρώην κοινοτήτων, που θα δουν τους δικούς τους λογαριασμούς να αυξάνονται – έστω και λίγο – προκειμένου να ενισχυθεί το δημοτικό ταμείο.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, όμως οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν αμέσως μετά τις εκλογές, αφού το ταμείο θα πρέπει άμεσα να αρχίσει να δέχεται «ενέσεις» για να μπορέσει ο Δήμος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά και στα υπό εξέλιξη έργα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s