ΝΙΚΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑ RYANAIR:«Έκανε επιχειρηματική επιλογή με βάση τα οικονομικά και τεχνικά δεδομένα των υπολογισμών της και όχι γιατί κάποιοι στην Κω της…. αντιστάθηκαν»

Milonas_Ryanair

Πρέπει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον Λαό και το Έθνος μας, να είμαστε πιο προσεκτικοί. Ιδίως σε ζητήματα που έχουν σχέση με επενδύσεις και επιχειρηματικά σχέδια. Το κέρδος δεν έχει συναίσθημα και δεν έχει ανάγκη την δική μας συναισθηματική συμπεριφορά. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα επενδύσουν στο νησί, αν τους το λένε οι… αυστηροί υπολογισμοί τους. Δεν θα έρθουν όσο κι αν εμείς τους παρακαλούμε, όσο και αν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε χαλί να μας πατήσουν. Η RYAN AIR δεν επέλεξε τα Χανιά αντί της Κω γιατί κάποιοι εδώ της… αντιστάθηκαν! Έκανε επιχειρηματική επιλογή με βάση τα οικονομικά και τεχνικά δεδομένα των υπολογισμών της!

Ολόκληρο το άρθρο απο την εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

Mε υπερβολικό τρόπο παρουσιάστηκε από ορισμένους τοπικούς κύκλους η πρωτοβουλία της εταιρείας RYAN AIR να δημιουργήσει την 55η βάση της στον ευρωπαϊκό χώρο στο αεροδρόμιο Χανίων.

Η εταιρεία εδώ και λίγα χρόνια κάνει καλές ‘’business’’ και στην Ελληνική αγορά. Ήταν μέσα στα πλάνα της στρατηγικής της για την ανάπτυξη της η επιλογή να δημιουργήσει βάση στον Ελλαδικό χώρο, στοχεύοντας σε νέες αγορές προς τον βορρά και ανατολικά, αλλά και στην εσωτερική ελληνική αγορά. Στην Ισπανία για παράδειγμα, η εταιρεία έχει καταφέρει – έχοντας πολλές βάσεις – να ελέγχει μεγάλο ποσοστό διακίνησης επιβατών εξωτερικών και εσωτερικών δρομολογίων. Τελευταία όμως, η Ισπανική αγορά της RYAN AIR υπέστη σημαντική φθορά από επαναλαμβανόμενα ατυχή αεροπορικά περιστατικά, που ανάγκασαν την Ισπανική κυβέρνηση να θέσει δημόσια ζήτημα έλεγχου αξιοπλοΐας της εταιρειας, βάζοντας μάλιστα το γενικότερο ζήτημα της αξιοπλοΐας των εταιρειών χαμηλού κόστους σε όλη την Ευρώπη. Τα γεγονότα αυτά επέβαλαν μια στροφή στην πολιτική πωλήσεων της RYAN AIR. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τον περιορισμό των βάσεών της στην Ισπανία και την διακοπή μιας σειράς δρομολογίων, προσπαθώντας να αντιδράσει στις πιέσεις που δέχτηκε και να ασκήσει επιχειρηματικές πιέσεις στην Ισπανική κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το κλίμα ανακοινώθηκε η δημιουργία βάσης στα Χανιά και η σύνδεση των Χανίων με νέους προορισμούς, ανάμεσά τους και την Θεσσαλονίκη.

Αυτή η προοπτική επιβάλλει κάποιες επενδύσεις από την εταιρεία. Επιβάλλει αναδιανομή θέσεων εργασίας, οργανωτικούς και τεχνολογικούς εκσυγχρονισμούς και κάποια ενοίκια. Όμως αυτές οι επενδύσεις δεν έχουν σχέση με τον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση του αεροδρόμιου Χανίων, όπως γράφτηκε. Εάν το ποσό των 70 εκ ευρώ που ανακοινώθηκε είναι υπερβολικό, τότε οι θέσεις εργασίας που ισχυρίστηκε ότι θα δημιουργηθούν είναι υπερβολικά …υπερβολικές!!! Αν μια επένδυση 70 εκ χρειάζεται 500 θέσεις εργασίας για να είναι παραγωγική…ε! είναι εκτός τόπου και χρόνου! Ας κρατήσουμε αποστάσεις από διαφημιστικές λογικές κι… ας συμφωνούμε με την συνδιαφήμηση με την εταιρεία για τους δικούς μας λόγους!!! Είναι άκρως απογοητευτικό και προ πάντων επικίνδυνο να υιοθετούμε αμέσως αυτά που λένε οι επιχειρηματίες, όσο καλόπιστοι ή αξιόλογοι και να είναι. Το ίδιο υπερβολικό κλίμα δημιουργήθηκε και το καλοκαίρι χωρίς λόγο… με την παρουσία του κρουαζιερόπλοιου του κ. Αβράμοβιτς στο νησί μας.

Πρέπει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον Λαό και το Έθνος μας, να είμαστε πιο προσεκτικοί. Ιδίως σε ζητήματα που έχουν σχέση με επενδύσεις και επιχειρηματικά σχέδια. Το κέρδος δεν έχει συναίσθημα και δεν έχει ανάγκη την δική μας συναισθηματική συμπεριφορά. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα επενδύσουν στο νησί, αν τους το λένε οι… αυστηροί υπολογισμοί τους. Δεν θα έρθουν όσο κι αν εμείς τους παρακαλούμε, όσο και αν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε χαλί να μας πατήσουν. Η RYAN AIR δεν επέλεξε τα Χανιά αντί της Κω γιατί κάποιοι εδώ της… αντιστάθηκαν! Έκανε επιχειρηματική επιλογή με βάση τα οικονομικά και τεχνικά δεδομένα των υπολογισμών της!

Η αναζήτηση της σωτηρίας ή πιο σωστά μιας καλύτερης προοπτικής για τον τόπο μας, στηρίζεται στην αυτογνωσία μας και στην ωριμότητά μας σαν κοινωνία. Δεν μπορεί να στηρίζεται στην απερίσκεπτη υποδοχή άνευ όρων των σχεδίων κάθε επιχειρηματικού ομίλου. Η Κως έχει μια άναρχη και ασυντόνιστη αλλά πολύ ώριμη και ανταγωνιστική παραγωγική καπιταλιστική βάση που οφείλεται πρωταρχικά στους φυσικούς της πόρους, στις υψηλές κρατικές επιδοτήσεις πολλών χρόνων και στην εργασία του ανθρώπινου δυναμικού της. Το ζητούμενο είναι η σωστή και συνετή διαχείριση της υπάρχουσας παραγωγικής δομής, ιδιωτικης και δημόσιας και μια νέου τύπου ανάπτυξη σε τομείς με συγκριτικά τοπικά πλεονεκτήματα που ενισχύουν το συνολικό τοπικό προϊόν. Ο πλούτος υπάρχει δίπλα μας. Χρειαζόμαστε πολιτικές που να στηρίζονται και να επιβάλλουν την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την προστασία της φύσης και τη στοιχειώδη αναδιανομή των κερδών.

http://www.stathmosnet.gr/kos-politics/4439-nikosmilonasgiaryanair.html

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο Γ.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ RYANAIR ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ

Τουρισμός, ryanair : Και εδώ είδαμε να στρέφετε τα πυρά σας κατά του δημάρχου…


Γ.Κ : Εδώ κάνετε ένα μεγάλο λάθος!
Ο Δήμαρχος ήταν αυτός που έστρεψε -και μάλιστα εν ψυχρώ και απροκάλυπτα- τα πυρά κατά ολόκληρης της κοινωνίας, κατά των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων, κατά των μικροξενοδόχων και διαμερισματούχων, κατά της τοπικής οικονομίας!
Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το νησί μας, εξαιτίας της εμμονής του και για λόγους που φαντάζομαι όλοι γνωρίζουν, να γίνει η Κως η 42η βάση της Ryan-Air…δυστυχώς οι πιο έξυπνοι και δραστήριοι Χανιώτες το κατάφεραν! Όμως αυτή η ιστορία και ο τρόπος που εξελίχτηκε, έδειξαν πολλά στους Κώους και έπεσαν πολλά προσωπεία! Πιστεύω πως “ουδέν κακό αμιγές καλού”, και πως αυτή η διπλοπροσωπία του κ. Καϊσερλη ξεσκεπάστηκε -άνευ προηγουμένου- και μάλιστα έθιξε με πολύ απαξιωτικό τρόπο ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που πάλεψαν πραγματικά γι΄αυτήν την υπόθεση, όπως ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, η πρόεδρος των Διαμερισματούχων αλλά και οι φορείς που συμμετείχαν στην «ΣΥΜΠΡΑΞΗ» που δημιουργήθηκε γι’αυτό τον σκοπό και πάλεψαν για το αυτονόητο. Την στήριξη δηλαδή των μικρομεσαίων. Ο τουρισμός αποτελεί τη μοναδική βιομηχανία μας και οι ενέργειες που γίνονται ή μάλλον που δεν γίνονται δυστυχώς θα φανούν σύντομα στο νησί μας!

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:http://gnominews.gr/2013/02/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%89/

Σας ευχαριστώ για τη δημοσίευση,παρακαλώ να μην ξεχάσετε να βάλετε την πηγή.

Ν.Ζ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s