ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

timthumb

Στις 27/03/2014 αντιπροσωπεία μελών του Πανελλήνιου συντονιστικού Κοιν.Σ.Επ συναντήθηκαν και συνομίλησαν στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με τον ειδικό επιθεωρητή κο Θεοφάνη Κρουσταλλάκη. Αφορμή της συνάντησης αυτής ήταν η δήλωση του κου Λέανδρου Ρακιντζή στις 16/03 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τους κινδύνους που ενυπάρχουν στην λειτουργία του νόμου 4019/2011 οι οποίοι μπορεί να καταστήσουν τις Κοιν.Σ.Επ. ένα νέο κλάδο με προβλήματα όπως σήμερα οι ΜΚΟ.

Σκοπός μας στην συνάντηση αυτή ήταν να παρουσιαστεί το έργο των Κοιν.Σ.Επ. και τα εδάφια του νόμου που απαγορεύουν κάθε άνομη διακίνηση χρημάτων σε μέλη εκτός από εργαζομένους. Επίσης επιμείναμε στο καθεστώς ελέγχων που γίνονται από το υπουργείο όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο κος Κρουσταλλάκης ήταν πολύ περιεκτικός στις τοποθετήσεις του. Μας παρουσίασε παραδείγματα υποθέσεων που αποτελούν πραγματικά υπερκερασμό του νόμου και αστοχίες εκ μέρους κάποιων δήμων και κάποιων Κοιν.Σ.Επ (ευτυχώς μετρούμενων στα δάκτυλα του ενός χεριού). Στην ένσταση μας για το αντίκτυπο των δηλώσεων που μπορεί να δημιουργούν αμφιβολίες στην κοινή γνώμη αναφορικά με το τι πραγματικά είναι μια Κοιν.Σ.Επ, μας εξήγησε ότι η δηλώσεις του κυρίου Ρακιντζή αφορούσαν σε αυτές τις λίγες ευτυχώς περιπτώσεις αλλά έχουν ρόλο προειδοποίησης και όχι απαξίωσης του θεσμού.

Στο τέλος της συζήτησης μας συμφωνήσαμε από κοινού να συντάξουμε ένα υπόμνημα (με την βοήθεια νομικού συμβούλου) στο οποίο θα παρουσιάσουμε συμπληρωματικές προτάσεις με σκοπό την δημιουργία ενός καθαρότερου και πληρέστερου θεσμικού και νομικού πλαισίου λαμβάνοντας υπ’ όψιν εκτός του νόμου 4019/2011 αλλά τους νόμους και τις διατάξεις περί προμηθειών του δημοσίου και περί ανταγωνισμού.

Το υπόμνημα αυτό θα το προωθήσουμε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όπου θα συμπληρωθεί με προτάσεις που προκύπτουν από την εμπειρία των περιπτώσεων που εκείνος ελέγχει και θα προωθηθεί στον εθνικό νομοθέτη για εμπλουτισμό του νόμου.

Επίσης καλέσαμε τον κο Ρακιντζή σε μια από τις μελλοντικές πανελλήνιες συγκεντρώσεις των Κοιν.Σ.Επ για να τοποθετηθεί πληρέστερα με βάση την εμπειρία των ελέγχων έως σήμερα.

Εκ του συντονιστικού παρόντες ήταν:

Κανάκη Ματίνα (Κοιν.Σ.Επ. ΕΚΑΤΗ)
Κατωμέρης Στέλιος (Κοιν.Σ.Επ. Αλληλεγγύη Νοτίων Προαστίων)
Φίσκιλης Άγγελος (Κοιν.Σ.Επ. Κοινωνικός Συνδετήρας)

https://kosinfo24.wordpress.com/wp-admin/post-new.php?post_type=post

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s