242 ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΛΕΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΡΟΔΟΣ-ΚΡΗΤΗ-ΣΑΜΟΣ-ΧΙΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ-ΙΚΑΡΙΑ-ΝΑΞΟΣ…

img4751_88455b1598a4c147724c2da0376b6f7f_270_200c

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Παναγία Υπαπαντή ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

«Ένας συνεταιρισμός γυναικών στην Κάλυμνο αξιοποιεί την φρέσκια ψαριά που δεν φτάνει στην αγορά, συνήθως λόγω πολύ χαμηλών τιμών, δημιουργώντας εκλεκτά προϊόντα μεταποίησης, συνεισφέροντας έτσι στο εισόδημα των ντόπιων ψαράδων.

Υπάρχει μια οδηγία στην προηγούμενη και στη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική (ΚΑΠ) που αφορά τα απορριπτόμενα αλιεύματα. Αυτά, κατά τη δική μας άποψη, είναι δύο ειδών, τα νόμιμα και τα παράνομα. Εμείς λέμε με απλά λόγια ότι με επιλεκτικά εργαλεία ψαρέματος θα ελαχιστοποιήσουμε τα παράνομα και από την άλλη πλευρά θα μπορέσουμε να φτιάξουμε παραδοσιακά συσκευαστήρια-μεταποιητήρια προκειμένου να δώσουμε με προστιθέμενη αξία και να αξιοποιούμε αυτά που δεν μπορούμε να πουλήσουμε άμεσα.
Ειδικότερα σε παραμεθόρια νησιά, όπως τα δικά μας, που τα κόστη μεταφοράς αλλά και η έλλειψη συχνής θαλάσσιας συγκοινωνίας-κυρίως τους χειμερινούς μήνες- δημουργούν σοβαρά προβλήματα στη διάθεση των αλιευμάτων.
Έτσι, φτιάξαμε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, η οποία είναι ακόμη σε μια φάση επίλυσης των προβλημάτων με τη γραφειοκρατία. Όμως, από την προσπάθεια που είναι ακόμα στην αρχή της, μπορείτε να δείτε πόσο ωραία προϊόντα μπορούν να προκύψουν από τα αλιεύματα που κανονικά θα τα πετούσαμε, λόγω αδυναμίας να τα διαθέσουμε εγκαίρως στη νωπή τους μορφή ή λόγω πολύ χαμηλής τιμής.
Έτσι, και οι ψαράδες με τις οικογένειές τους ωφελούνται, αλλά και οι τιμές των προϊόντων είναι πολύ προσιτές στον καταναλωτή, μιας και δεν υπάρχουν μεσάζοντες.
Το βασικό,  για την ίδρυση του συνεταιρισμού ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε από τις οικογένειες των ψαράδων: «Οι γυναίκες και οι κόρες των ψαράδων μας εκπαιδεύτηκαν αρχικά στη μεταποίηση και στη συσκευασία αλιευμάτων, από Ιταλούς ειδικούς που μας έστειλε το FAO, έπειτα από δική μας αίτηση.
Θέλαμε να κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια, και η τεχνογνωσία που μας μετέφεραν ήταν πολύ σημαντική, ενώ θα μπορούσαμε να μεταδώσουμε την εμπειρία μας, καθώς οι γυναίκες που εκπαιδεύτηκαν θα μπορούσαν οι ίδιες να γίνουν εκπαιδεύτριες σε άλλα νησιά.
άντως, εμείς δεν είμαστε ούτε εργοστάσιο ούτε βιομηχανία, είμαστε ένα μικρό παραδοσιακό εργαστήριο που ευελπιστούμε στο μέλλον να γίνουμε μεγάλο. Το σημαντικό είναι ότι είναι δικό μας. Είναι η καθετοποίηση της παραγωγής μας και η αξιοποίηση του κόπου μας, για μας και τις οικογένειές μας. Φανταστείτε ότι τα αλιεύματα που πετάμε στην Κάλυμνο στη διάρκεια ενός χρόνου μπορεί να φτάσουν και τους χίλιους τόνους. Πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργούσαμε αν μπορούσαμε όλα αυτά να τα μεταποιήσουμε;».
ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Το σεμινάριο το παρακολουθήσαμε 25 γυναίκες και κόρες ψαράδων. Η διάρκεια ήταν πέντε μέρες από 10-12 ώρες κάθε μέρα. Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δεν καταλαβαίναμε πως περνούσαν οι ώρες.
 Ο τρόπος που μας έμαθαν να επεξεργαζόμαστε τα αλιεύματα και η σκέψη ότι θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τη δική τους γνώση με τις δικές μας παραδοσιακές μεθόδους μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Έτσι, προέκυψε και η ιδέα να φτιάξουμε το εργαστήριο προκειμένου να συμβάλουμε κι εμείς στο οικογενειακό εισόδημα και να αξιοποιήσουμε την παραγωγή των ψαράδων της Καλύμνου.
Στην αρχή δεν ήταν πολύ εύκολα τα πράγματα. Ο χώρος είναι μικρός και, φανταστείτε, ήμασταν 22 γυναίκες που προσπαθούσαμε να δουλέψουμε όλες μαζί. Γινόταν ένας μικρός χαμός, όμως κάθε αρχή και δύσκολη. Όταν όμως φτιάξαμε τον πρώτο μας καπνιστό τόνο Αλαλούγκα (λευκός τόνος), το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό που δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς οι ίδιες.
Αυτό μας ενθάρρυνε να δοκιμάσουμε και άλλες γεύσεις. Κάναμε και κάνουμε ακόμα πολλά πειράματα για να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που να μας ικανοποιεί απόλυτα. Θέλουμε τα προϊόντα μας να είναι ισάξια της φήμης του νησιού μας!».
Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ 
Σύμφωνα με την κ. Κορφιά, τα ψάρια που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο είναι ολόφρεσκα και σήμερα παράγεται μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα: «Φτιάχνουμε γόπα φιλέτο σε βαζάκι με αρωματικά της Καλύμνου (θυμάρι, θρούμπι και ρίγανη), που είναι πολύ ιδιαίτερη γεύση και φαίνεται να αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο.Επίσης, παλαμίδα παστή φιλέτο σε λάδι, ξιφία παστό σε λάδι, παλαμίδα καπνιστή μαριναρισμένη με μυρωδικά, σαρδέλες, γαύρο, χταπόδι ξιδάτο, αλλά και πάστα ψαριού με παντζάρι και πάστα χταπόδι με παντζάρι, που είναι πολύ ιδιαίτερες γεύσεις, πάστα ολού (αβγά χταποδιού), ένας γευστικός θησαυρός που γνωρίζουν πολύ καλά κυρίως εδώ στα Δωδεκάνησα.
Όταν ξεκινήσαμε με τα πρώτα μας προϊόντα, κάναμε γευστικές δοκιμές σε ένα πολυσύχναστο σημείο του νησιού με τους ντόπιους. Σκεφθήκαμε ότι, αν ικανοποιήσουμε τους Καλύμνιους, που είναι τόσο καλοί γνώστες των θαλασσινών γεύσεων, τότε θα ικανοποιήσουμε και τους ποιο απαιτητικούς καλοφαγάδες». «
Πηγή: AΓΡΟTERRA

ΛΕΡΟΣ

Αξίζω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

img4324_8ea9d6441b482f19845b650558a86a0b_270_200c

Φροντίδα Ηλικιωμένων,Ενημερωτικές Δράσεις.

ΤΗΝΟΣ 

Καλλονή Κελλιά Τήνος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Η Κοιν. Σ. Επ “Καλλονή -Κελλιά” συστάθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του πρόσφατου Ν.4019/2011 «Περί Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων», με κεντρικούς σκοπούς την  παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας.

Οι τομείς στους οποίους σχεδιάζεται να δραστηριοποιηθεί η Συνεταιριστική Επιχείρηση είναι  το περιβάλλον, η οικολογία, ο πολιτισμό, η εκπαίδευση, η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.).

Βασικά ζητούμενα της νέας αυτής συλλογικής προσπάθειας από πολίτες της Τήνου -μέσα στην περίοδο κρίσης που περνάει η Χώρα μας -είναι η προώθηση της απασχόλησης,  η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής αλλά και η τοπική / περιφερειακή ανάπτυξη και οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα οι σκοποί του Συνεταιρισμού εξειδικεύονται στην άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων:

α) ανακύκλωση διατήρηση απορριμμάτων (χαρτί, πλαστικό γυαλί, αλουμίνιο, κλπ): με τη δραστηριότητα αυτή θα ενεργοποιηθεί κατ΄αρχήν η Κοιν. Σ. Επ. σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου.

β) διαχείριση βιομάζας για παραγωγή εδαφοβελτιωτικού (κομπόστ) και τηγανέλαιων για παραγωγή βιοντήζελ.

γ) ίδρυση μονάδων παραγωγής ενέργειας σε διάφορες μορφές αιολική – γεωθερμία – ηλιακή (φωτοβολταϊκά – ανεμογεννήτριες κλπ)

δ) προώθηση τοπικών προϊόντων & αγαθών, τυποποιημένα συνεταιριστικά προϊόντα (νωπά φρούτα – λαχανικά κλπ)

ε) οργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στα παραπάνω θέματα
στ) οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχετικά θέματα σε συνεργασία με ειδικευμένους φορείς

ζ) συμμετοχή σε δίκτυα συνεργασίας με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και Ευρώπη για την υλοποίηση κοινών δράσεων
η) συμμετοχή ή συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα με στόχο την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων για την προώθηση καινοτόμων λύσεων

Μέλη του Συνεταιρισμού μπορούν να γίνουν Έλληνες Πολίτες, που είναι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου, ή κατάγονται από αυτήν και κατοικούν σε άλλες περιοχές της χώρας ή του εξωτερικού ή πρόσωπα που συνδέονται με συγγενική σχέση εξ αγχιστείας με τους προηγούμενους. Ηδη τα 7 πρώτα ιδρυτικά μέλη υπέγραψαν το
Κατασταστικό της Κοιν. Σ. Επ. “Καλλονή -Κελλιά”, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες νομιμοποίησης του και έναρξης δραστηριοτήτων, ενώ ενδιαφέρον συμμετοχής δηλώθηκε ήδη από άλλους 25 κατοίκους του νησιού.»

ΝΑΞΟΣ 

Μίτος της Αριάδνης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

img4841_25f6b9ce964f8798947ba2adb7054400_270_200c

Τουριστικές υπηρεσίες, εκδηλώσεις.

Απεραθίτικος πολιτισμός ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

img4122_12f1b715a664cc98edf8682653e81d61_270_200c

Πολιτισμός, μουσεία.

ΡΟΔΟΣ 

Ασκληπειάδες ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

img4323_c6df41c25924c68ff93a48017fe7a2c4_270_200c

«Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικής Φροντίδας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ – Περιφερειακό Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Νοτίου Αιγαίου»», ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2012,
Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ» έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες ίδρυσης της και έχει αποκτήσει νομική μορφή με την εγγραφή της στο Γενικό Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας , που τηρείται στο Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Η νέα αυτή Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ανήκει στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίες αφορούν στην παραγωγή και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικού- προνοιακού χαρακτήρα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ», ήδη δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες- στόχου, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους , την ένταξη τους και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού.


ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ» ξεκινώντας τη δράση της, έχει εστιάσει στους παρακάτω βασικούς τομείς:

ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής και Υποστήριξης σε Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους, που βιώνουν τον κοινωνικό στιγματισμό, την απομόνωση και τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης στελεχώνεται από Κοινωνικούς Επιστήμονες, με εμπειρία σε θέματα αναπηρίας, και στο πλαίσιο λειτουργίας του οργανώνει :

• Ομάδες Συμβουλευτικής Ατόμων με Αναπηρία
• Ομάδες υποστήριξης Γονέων, Κηδεμόνων και Φροντιστών
• Ατομική και Οικογενειακή Συμβουλευτική
• Δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης


Φροντίδα στο Σπίτι

Οργάνωση μιας διεπιστημονικής ομάδας , η οποία θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες κατ ΄οίκον, σε άτομα που διαβιώνουν μόνα, σε ηλικιωμένους, σε άτομα με αναπηρία που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν κ.α. Οι υπηρεσίες αυτές στοχεύουν στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των ατόμων, με σκοπό την διατήρηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης.

Αναλυτικότερα οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής:
Ιατρική υποστήριξη

Νοσηλευτική φροντίδα
Φυσιοθεραπεία κ Κινησιοθεραπεία στο σπίτι
Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
Συμβουλευτική οικογένειας
Οικιακή βοήθεια (καθαριότητα, προετοιμασία γευμάτων κ.α.)
Εξωτερικές εργασίες (ψώνια, πληρωμή λογαριασμών κ.α)
Υπηρεσίες μετακίνησης
ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στον τομέα του τουρισμού στοχεύει στην ανάπτυξη ενός, όσο το δυνατόν, πληρέστερου δικτύου υπηρεσιών, που θα εξασφαλίσει στον επισκέπτη του νησιού της Ρόδου ασφαλείς διακοπές και τη μέγιστη προσβασιμότητα σε χώρους διαμονής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Ήδη παρέχονται η εξής υπηρεσίες:

• ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ή ΛΙΜΑΝΙ
Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ» αναλαμβάνει τη μεταφορά του επισκέπτη, ο οποίος εξαιτίας της αναπηρίας του, μεταφέρει ή χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό, με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα.


• ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Η μετακίνηση με σκοπό την ψυχαγωγία, την επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους ή χώρους πολιτισμού καθώς και οποιαδήποτε άλλης μορφής μετακίνηση, είναι ακόμα μια υπηρεσία, η οποία παρέχεται προς τον επισκέπτη του νησιού

• ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΔΕΣ» διαθέτει, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού, ειδικό εξοπλισμό μετακίνησης, όπως χειροκίνητα αμαξίδια, ηλεκτροκίνητα αμαξίδια κλπ»

Αλιος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

«Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΛΙΟΣ» σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων όπως καθαρισμό ερισμάτων και κοπή δέντρων και θάμνων εκατέρωθεν του Επαρχιακού Οδικού ∆ικτύου Ρόδου.»

ΚΡΗΤΗ

Ξένιος Ζευς ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στην εκπαίδευση φοιτητών, επαγγελματιών και εθελοντών.

Η «Ξένιος Ζεύς» παρέχει υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας & φροντίδας. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της με την κοινότητα συμμετέχει, αναπτύσσει & υλοποιεί δράσεις που αφορούν κοινωνικές δομές οι οποίες παρέχουν μία δέσμη υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στα πλαίσια της κοινοτικής ψυχιατρικής και της κοινοτικής ψυχικής υγιεινής, αναπτύσσει δράσεις πρόληψης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, αναπτύσσει δράσεις για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, βρίσκεται σε συνεργασία με Ανώτερα και Ανώτατα Δημόσια και Ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για την εκπαίδευση φοιτητών και σπουδαστών ανθρωπιστικών σχολών και παρέχει προγράμματα πρακτικής άσκησης σε επαγγελματίες και εθελοντές

Όραμα μας

Η καθιέρωση της εταιρείας, ως «εταιρεία-πρότυπο» στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, εξωνοσοκομειακής νοσηλείας, αποθεραπείας,  αποκατάστασης και επανένταξης, καθώς και η διεύρυνση  των δραστηριοτήτων μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου συνεργασιών με κέντρα και μονάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αποστολή μας

Η παροχή υψηλής ποιότητας, ολοκληρωμένων, εξατομικευμένων υπηρεσιών μέριμνας, στέγασης, αποκατάστασης, επανένταξης και αποθεραπείας από άριστα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό εξασφαλίζοντας τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους οφελούμενους. Η επιστημονική κατάρτιση, η συνεχής εκπαίδευση και η εξειδίκευση αποτελεί κριτήριο για τη στελέχωση της εταιρείας ενώ παράλληλα έχει υιοθετηθεί ως δομική διαδικασία της λειτουργίας της.

Στόχοι μας

Η ικανοποίηση των εξυπηρετουμένων, η αναγνωρισιμότητα και η αναμνησιμότητα μέσα από την οργάνωση ενός υποδειγματικού επιπέδου επιστημονικών, θεραπευτικών και αποκαταστασιακών διαδικασιών, προσανατολισμένων στη βέλτιστη πρόσφορα προς τον Άνθρωπο.

Υπηρεσίες Υποστήριξης και Κοινωνικής Μέριμνας

Η εταιρία στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της με την κοινότητα συμμετέχει, αναπτύσσει & υλοποιεί δράσεις που αφορούν κοινωνικές δομές οι οποίες παρέχουν μία δέσμη υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Συμμετέχει ενεργά στο Εθνικό Δίκτυο κοινωνικής παρέμβασης μέσω κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης του φαινομένου της φτώχειας με δικτυωμένες υπηρεσίες και δομές που συνδράμουν την κοινότητα, υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στόχος είναι η μείωση τους αριθμού των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή/και υφίστανται υλικές στερήσεις & η δημιουργία δικτύου κοινωνικής ασφάλειας κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, το οποίο θα διασφαλίζει την πρόσβαση για όλους σε βασικές υπηρεσίες, όπως ιατρική περίθαλψη, στέγαση και εκπαίδευση.»

Νάτουρ λαμπ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Εναλλακτικές ΣυλλογικότητεςΔωρεάν ανταλλακτικές διακοπές παντού Εθελοντικές Οργανώσεις,Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

img6350_31f5c3abd11575ff3b0b4922b72c6c27_270_200cΠολιτιστικός Ακτιβισμός Συνεργατικά – Αυτόνομα ΜΜΕ, Εκδόσεις, Εναλλακτικά Έντυπα – Ιστοσελίδες,Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πολύτεκνοι Ηρακλείου Κρήτης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Τοπικά προιόντα, ενέργεια.

Αυτάρκεια από κοινού ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

img4124_6f04582280bb2abe66b0ba42d0ecead3_270_200c

Παραγωγή, προώθηση και διάθεση αγροτικών προϊόντων, επιμορφωτικές δράσεις.

Πολίτες για την Κρήτη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Έπειτα από πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων ανθρώπων, εθελοντών, ολοκληρώθηκε η σύσταση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ. συλλογικού σκοπού) με την επωνυμία Πολίτες για την Κρήτη.
Ο νέος αυτόνομος φορέας που δημιουργείται με σύνεση και υπευθυνότητα έχει ως κύριο σκοπό να βοηθήσει να καλυφθεί το κενό που αφορά στην εύρεση / προσέκλυση δωρητών και χορηγών για τη πραγματοποίηση δράσεων μικρής κλίμακας και έργων κοινωφελούς, αναπτυξιακού και πολιτιστικού χαρακτήρα (από πολιτιστικούς συλλόγους, σωματεία, συνδέσμους, μη-κυβερνητικούς και μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς και λοιπούς φορείς που εδρεύουν στην Κρήτη).
Ξεκινώντας από τη δημιουργία ενός ιστότοπου που θα εμφανίζει διεθνώς όλα τα αιτήματα στον χάρτη της Κρήτης, και συνακόλουθα τις ανάγκες των παραπάνω ενδιαφερόμενων φορέων της Κρήτης, οι «Πολίτες για την Κρήτη» θα απευθύνεται προς κάθε δωρητή και χορηγό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στους Έλληνες της ομογένειας, καθώς και σε κάθε φιλέλληνα και φίλο της Κρήτης.
Στόχος είναι η στήριξη των δράσεών τους, η ενδυνάμωση της συνεργασίας και η δημιουργία μιας σταθερής δομής επικοινωνίας μέσω ενός διαφανούς και ολοκληρωμένου πλαισίου, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών της Κρήτης.

Παρακαλούμε όλους τους παραπάνω φορείς της Κρήτης να μας ενημερώσουν για τα έργα και τις δράσεις τους για τις οποίες θα ήθελαν να αναζητήσουν δωρεές από την Ελλάδα ή και την ομογένεια, μέσω αυτού του του ιστότοπου από όπου και θα προβάλλονται δωρεάν.»

ΙΚΑΡΙΑ 

Μπόλι Αγροτική ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

«Στις 31 Μαρτίου 2013 ολοκληρώθηκε η σύνταξη του καταστατικού (μετά και από τις απαραίτητες προσθήκες – διορθώσεις) και στις 2 Απριλίου κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4019/2011 περί «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων» όπως ισχύει σήμερα. Ο συνεταιρισμός Μπόλι Αγροτική  έχει έδρα τον δήμο Ικαρίας.
Μερικοί από τους σκοπούς του συνεταιρισμού έχουν να κάνουν με τις αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες (καλλιέργειες, μελισσοκομία, κτηνοτροφία) με μεταποίηση, τυποποίηση των παραγόμενων προϊόντων και δημιουργία πρατηρίου – χώρου εστίασης για την απευθείας διάθεση των προϊόντων στους χρήστες – καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες, την δημιουργία φυτωρίου για τις ανάγκες του συνεταιρισμού και της τοπικής κοινωνίας και συνεργατικού δασικού κήπου για την αναβλάστηση του ορεινού όγκου του νησιού.»
ΧΙΟΣ  

Θέρμαι αγιασμάτων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

img3283_e845aadd6416f411675670ed29f1a1c9_270_200c

Ιαματικά λουτρά, αγιασμός, βότανα.

ΣΑΜΟΣ 

Αρμονία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Πολιτιστικά, τουρισμός.

ΛΕΣΒΟΣ 

Ηλιαχτίδα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

img6348_fb86c2732669451a6ba8437d255e12b3_270_200c

Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής Σιτι Ζω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

img4606_9bc06eb6a7cf89eeb0033e7a1b21602f_270_200c

Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

http://www.enallaktikos.gr/kg15el_koinwnikes-synetairistikes-epixeiriseis_t162.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s