Καΐσερλης: Ποιοι καθυστερούν σκόπιμα το έργο της Δημ. Αρχής… "Δεν τους φοβόμαστε κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή…" (Τι απάντησε για δανεισμό, προϊσταμένη ΤΥ, νόμισμα κλπ)

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ με όλες τις ερωτήσεις και απαντήσεις της συνέντευξης τύπου, αλλά και τους «χαριτωμένους»
διαλόγους με τους εκπροσώπους του τύπου…
Για σκόπιμη καθυστέρηση από πλευράς κυβερνητικών παραγόντων -που δεν κατονόμασε αλλά φωτογράφησε- έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κω,
από τη στιγμή όπως εξήγησε που θίγονται συμφέροντα με την ανατροπή που επιχειρείται μέσω των συνεργατικών, όπως για παράδειγμα με τα πολεοδομικά και χωροταξικά…

Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει την ένσταση του Γ. Κυρίτση κατά της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (για την οποία έγιναν σχετικές ερωτήσεις για το πως είναι δυνατόν να χρηματοδοτούνται εθελοντές… Εξηγώντας ότι υποκαθιστούν την πολιτική προστασία και είναι θετικό πως οργανώνονται οι φορείς μας.)
Ενώ σε ότι αφορά τις προσπάθειες που γίνονται να ξεπεραστούν οι δυσκολίες κατάρτισης του μητρώου για να λειτουργήσουν επιτέλους οι συνεργατικές τόνισε ότι έχει βάλει 8 Βουλευτές που έχουν πιστέψει σε αυτή την προσπάθεια -μεταξύ των οποίων και ο Ν. Ζωίδης (του οποίου το όνομα δίσταζε να πει για να μην περεξηγηθούν οι άλλοι Δωδεκανήσιοι συνάδελφοι του) ώστε να πιέσουν στον αρμόδιο Υπουργό για να επισπεύσει τη σχετική διαδικασία που έχει καθυστερήσει εδώ κι ένα πεντάμηνο (ενώ στην πρόσφατη συνάντηση τους η Γ.Γ. του Υπουργείου του είπε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου…)
«Σέβομαι όλες τις απόψεις… θα κάνουμε ότι πει η Μητρόπολη» η απάντηση για το άγαλμα του Αγ. Νικολάου…
Σε συνεργατικές για αξιοποίηση επίσης Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (με καφετέρια και αυτοκινητάκια για παιδιά)
όπως και οι εγκαταστάσεις στο Βιότοπο…
Τέλος σε ότι αφορά την «απομάκρυνση» της Προϊσταμένης των Τ.Υ. Έφης Αναγνωστίδου απάντησε ότι η μετακίνηση τηςεξυπηρετεί ένα μεγάλο στόχο, αυτό της ανάδειξης της Κω ως «Κέντρο Ιταλικής αποικιοκρατικής τέχνης» στο Λαογραφικό μουσείο στο Χάνι ενόψει της άφιξης του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας το 2013 στην Κω (Το 2013 θα είναι έτος Ιταλικής κουλτούρας για προσέλκυση Ιταλών επισκεπτ, ενώ το 2012 έτος επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας…)
Επίσης μιλώντας για τις κοινωνικές δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν ανέφερε ότι 2000 δωρεάν εισιτήρια για το λούνα παρκ στο κέντρο της πόλης θα δοθούν σε παιδι’οικογενειών με οικονομικό πρόβλημα προσθέτοντας ότι 10 αντίστοιχες επιχειρήσεις θέλησαν να έρθουν δωρεάν με αντίστοιχα παιχνίδια στην Κω (θυμίζοντας ότι δίνονταν 70.000 ευρώ ενοίκιο κάθε φορά για να ρθει το καρουζέλ).
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ 2012
Τα φαινόμενα της οικονομικής κρίσης είναι πλέον ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία οδηγούμαστε.
Η μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών πόρων που ξαφνικά και χωρίς προειδοποιήσεις μας κοινοποιήθηκε είναι το τελευταίο δείγμα μιας κατάστασης που οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη.
Δεν θα αναφερθούμε στην τραγική κατάσταση που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα των συμπατριωτών μας.
Για τον Δήμο μια σειρά από φαινόμενα είναι ενδεικτικά της κατάστασης όπως:
Η απαγόρευση των προσλήψεων. Η γραφειοκρατία στην αδειοδότηση έργων και την εκταμίευση εγκεκριμένων πιστώσεων που αφαιμάσσουν την τοπική οικονομία . Οι μειώσεις των μισθών των εργαζομένων στον Δήμο. Οι διαδικασίες των προσυνταξιοδοτικών απολύσεων. Η κατάργηση των κενών θέσεων του οργανισμού του Δήμου. Η καθυστέρηση δημοσίευσης του νέου οργανισμού που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας Η επαναφορά στον νόμο του μνημονίου των προσλήψεων για έργα με αυτεπιστασία. Το πάγωμα των προγραμμάτων της κοινωνικής μέριμνας από ευρωπαϊκούς πόρους. Οι καθυστερήσεις στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης και επιμόρφωσης.
Ο Δήμος μας μπροστά στην εμφανή πλέον κατάσταση σύνθλιψης των εισοδημάτων που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και οδηγεί σε κοινωνική περιθωριοποίηση μεγάλες μάζες του πληθυσμού υποχρεούται να ενεργοποιήσει το Υπομέτρο 1.2.8. τους τριετούς προγράμματος ανάπτυξης “Ετοιμότητα διαφοροποίησης του προγράμματος λόγω άλλων αναγκών εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης”
Υποχρεούμαστε να εντοπίσουμε και να περιοριστούμε κατά προτεραιότητα σε μέτρα και δράσεις που ενισχύουν την οικονομία και δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Η Δημοτική Αρχή έγκαιρα διέβλεψε την κατάσταση και σε μεγάλο βαθμό μελέτησε και προετοιμάστηκε ώστε προγράμματα που είχαν ως στόχο την απελευθέρωση των δυνάμεων της από το ασφυκτικό κλοιό της γραφειοκρατίας να είναι ώριμα για υλοποίηση.
Οι επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας είναι από τα βασικά εργαλεία που απελευθερώνουν δυνάμεις, που ενέχουν τις αρχές και τις αξίες της αλληλεγγύης και του κοινωνικού οφέλους. Η Δημοτική Αρχή προτείνει μία σειρά τέτοιων επιχειρήσεων που μπορεί αφενός να ωφελήσουν στην αύξηση του τοπικού εισοδήματος με νέες και καινοτόμες δραστηριότητες και αφετέρου να καλύψουν σημαντικές σε αριθμό θέσεις εργασίας.
Ο Νόμος για την απασχόληση μέσω προγραμμάτων σε έργα με αυτεπιστασία είναι επίσης μία διέξοδος που προτάσσουμε για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε θέσεις εργασίας και απασχόλησης. Επιλέγουμε έργα και δράσεις που έχουν αυξημένα ποσοστά χρηματοδότησης σε εργατοτεχνικό προσωπικό από ότι σε μηχανήματα και προμήθειες υλικών.
Παράλληλα δημιουργούμε άμεσα το γραφείο απασχόλησης στην οδό Κανάρη το οποίο με μεθοδικότητα θα καταγράφει και θα τεκμηριώνει τις ανάγκες στην εργασία και στην διαβίωση.
Ενεργοποιούμε την αναγκαία συνεργασία με τις τουριστικές και λοιπές επιχειρήσεις για την αύξηση των θέσεων εργασίας και την απασχόληση του ντόπιου δυναμικού σε συνδυασμό με τα προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης της Ε.Ε. και του Δήμου.
Για τους παραπάνω σκοπούς δεσμεύουμε κατά προτεραιότητα από τον προϋπολογισμό του 2012 το ποσό των 4,5 εκ. ευρώ και συντάσσουμε έκθεση για την επιδότηση του ολοκληρωμένου προγράμματος που καταθέτουμε ώστε να διεκδικήσουμε ανάλογους πόρους της Ε.Ε.
Καλούμε τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του Δήμου να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση και τους πολίτες να αυτοοργανωθούν δίνοντας τις δικές τους προτάσεις.
Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη με όρους συμμετοχής και συνεργασίας των πολιτών και ιδίως των νέων.
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Δήμος της Κω με κάθε μέσο και κάθε τρόπο θα διεκδικήσει την άμεση υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων που μοναδικό σκοπό έχουν την κοινωνική και οικονομική προστασία της κοινωνίας της Κω. Οι όποιες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των προτάσεων μας που έχουν σχέση με τους νόμους για την κοινωνική οικονομία, των έργων με αυτεπιστασία και των προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης θα καταστήσουν υπεύθυνες και υπόλογες τις αρχές αδειοδότησης.
Οι βασικοί στόχοι του 2012.
1. Δημιουργούμε άμεσα γραφείο Απασχόλησης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης υλοποίησης αντίστοιχων δράσεων μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων
2. Ολοκληρώνουμε το ΣΧΟΑΠ του νησιού με την χωροθέτηση των οικιστικών περιοχών και των ζωνών προστασίας και των ζωνών ανάπτυξης..
3. Ξεκινάμε τις μεταγραφές των πράξεων εφαρμογής στο Κτηματολόγιο.
4. Ξεκινάμε τις πράξεις ολοκλήρωσης των σχεδίων πόλης στην Κω, την Καρδάμαινα, το Καμάρι και την Κέφαλο.
5. Ξεκινάμε την πολεοδόμηση με ΖΑΑ των επεκτάσεων της πόλης και την πολεοδόμηση με ΖΕΠ στην περιοχή Κεφάλου.
6. Ολοκληρώνουμε την επένδυση της ΒΙΜΕΛ
7. Προχωράμε στην χωροθέτηση και την νομιμοποίηση των σταυλισμών των κτηνοτρόφων.
8. Αναθεωρούμε το σημερινό σύστημα λειτουργίας των σφαγείων
9. Επιδιώκουμε την κατασκευή τυροκομείου ομάδας παραγωγών.
10. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη βιοτεχνίας επεξεργασίας βοτάνων και φαρμακευτικών φυτών.
11. Συστήνουμε επιχείρηση διακίνησης και εμπορίας αλιευμάτων των αλιέων
12. Ξεκινάμε την εφαρμογή της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.
13. Ξεκινάμε την κατασκευή την επέκταση του ΧΥΤΑ.
14. Ξεκινάμε των ποιοτικό έλεγχο του νερού, των στερεών του αέρα και της θάλασσας.
15. Ολοκληρώνουμε τις παρεμβάσεις για την επάρκεια και την ποιότητα του νερού στην Αντιμάχεια, την Κέφαλο και την Καρδάμαινα.
16. Ξεκινάμε τα έργα του αποχετευτικού στην Καρδάμαινα.
17. Ξεκινάμε τα έργα του αποχετευτικού και βιολογικού στο Ασφενδιού και το Πυλί.
18. Εντάσσουμε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το έργο των αποχετευτικών δικτύων και του βιολογικού Αντιμαχείας και Κεφάλου.
19. Εφαρμόζουμε σύστημα διαχείρισης των βοθρολυμάτων στα χωριά.
20. Παρεμβαίνουμε συστηματικά με έργα στην προστασία των περιοχών Τιγκακίου και Μαρμαρίου.
21. Λειτουργούμε το Χάνι ως Κέντρο μελέτης και έκθεσης των Αρχείων του Δήμου.
22. Προχωράμε στην πλήρη ανακαίνιση των κτηρίων της Φιλαρμονικής και του Ακταίον με την δημιουργία κέντρου Τουρισμού και εκδηλώσεων.
23. Προχωράμε στην μετεγκατάσταση του ΔΗΡΑΣ στην ΑΒΙΚΩ και σε πρόγραμμα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής.
24. Δημιουργούμε στον Ορφέα το κέντρο πολυθεάματος και ενημέρωσης τουριστών.
25. Επιδιώκουμε την έναρξη κατασκευής από ιδιωτικούς πόρους της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων.
26. Επιδιώκουμε την έναρξη κατασκευής επέκτασης της Μαρίνας.
27. Επιδιώκουμε την λειτουργία της κοινοπραξίας των θαλασσίων συγκοινωνιών.
28. Επιδιώκουμε την λειτουργία του ενιαίου φορέα συγκοινωνιών.
29. Μελετούμε και ξεκινάμε έργα διάνοιξης των περιφερειακών οδών της πόλης.
30. Υποστηρίζουμε τις κοινωνικές επιχειρήσεις προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, της τοπικής γαστρονομίας, της προβολής τουριστικών υπηρεσιών.
31. Υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.
32. Κατασκευή δημοτικού σχολείου στην Καρδάμαινα
33. Κατασκευή δημοτικού σχολείου στην Κέφαλο.
34. Κατασκευή παιδικού σταθμού στο Ζυπάρι.
35. Υποστηρίζουμε τις δράσεις της εταιρείας για την πολιτική προστασία
36. Αναπτύσσουμε σύγχρονο σύστημα πολυμέσων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
37. Κατασκευάζουμε μικρά έργα αναβάθμισης και σωστής διαβίωσης περιοχών της πόλης και των Κοινοτήτων.
Το 2012 υποστηρίζουμε και δημιουργούμε το δίκτυο των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας.
1. Εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου
2. Χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών.
3. Παροχής υπηρεσιών υγείας.
4. Παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.
5. Αθλητισμού.
6. Διεθνούς Κέντρου Νεότητας.
7. Παροχής υπηρεσιών προσχολικής αγωγής.
8. Παροχής υπηρεσιών ένταξης ΑΜΕΑ.
9. Παροχής υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας.
10. Τοπικής γαστρονομίας.
11. Διακίνησης και εμπορίας ιχθύων
12. Διακίνησης και εμπορίας τοπικών προϊόντων.
13. Λειτουργίας σφαγείων
14. Παραγωγής αρωματικών φυτών και βοτάνων.
15. Παραγωγής ειδών λαϊκής τέχνης.
16. Συστήματος πώλησης τουριστικών υπηρεσιών.
17. Περιηγητικού και εκκλησιαστικού τουρισμού.
18. Ανάδειξης και αξιοποίησης αρχείων
19. Θεάματος.
20. Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
21. Επαγγελματικής κατάρτισης.
22. Θαλάσσιων σπόρ
23. Αξιοποίησης Ιαματικών πηγών.
24. Ανακύκλωσης απορριμμάτων.
25. Προστασίας δασών.
26. Αρχαιολογικών ανασκαφών.
27. Περιβαλλοντικής και κυκλοφοριακής αγωγής
Το 2012 προετοιμαζόμαστε με μελέτες για την κατασκευή το 2013 έργων και την λειτουργία των παρακάτω.
1. Του Διεθνούς Κέντρου νεότητας.
2. Του φορέα προστασίας και διαχείρισης των περιοχών Νατούρα – Αλυκής.
3. Του κέντρου Λαογραφίας στην Αντιμάχεια.
4. Των λιμενικών έργων Κεφάλου.
5. Της προστασίας των ανατολικών παραλιών.
6. Της κατασκευή 5 προβλητών στο Τιγκάκι, το Μαρμάρι, την Κέφαλο, την πόλη και τις ιαματικές πηγές.
7. Της ανάδειξης της λίμνης Πυλίου και του κέντρου Γεωργικής Ανάπτυξης.
8. Του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Έρευνας και Τεχνολογίας «ο Άγιος Νικόλαος»
9. Του τοπικού σήματος ποιότητας.
10. Του συστήματος συνεργασίας για την προβολή και πώληση τουριστικών υπηρεσιών.

aegeanews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s