Από τις "παρανομίες & ψέμματα" της Δημ. Αρχής Καΐσερλη έως το τι έφταιξε στις εκλογές (λάσπες & ψέμματα & ποιοι έπαιξαν ρόλο…)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Εγκληματική καθυστέρηση στα ενταγμένα έργα των πρώην Δήμων (Βιολογικός Δικαίου, Αποχετευτικό Καρδάμαινας) καταλόγισε στη Δημ. Αρχή ο Γ. Κυρίτσης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επειδή -όπως συνίχισε-δεν τα κάνουν εργολάβοι της Κω, τη στιγμή που οι διαγραμμίσεις, έντυπα και μπλουζάκια Ιπποκρατείων και προμήθειες Μαρίνας γίνονται από μη Κώους…
Το έργο των κυκλοφοριακών κόμβων σταμάτησε που σημαίνει ότι τα χρήματα που επρόκειτο να απορροφηθούν από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα θα επιστραφούν και θα τα πληρώσουν οι δημότες από τη τσέπη τους…
Το ίδιο και με: νέο Βρεφ/κο σταθμό στην Αγ. Μαρίνα, Πάρκο Αλικαρνασσού & Αμερικής, Ανάπλαση στους Αγ. Αποστόλους Αντιμάχειας, στη Τσιγγούρα στην Κέφαλο… «Λεφτά υπάρχουν» τόνισε χαρακτηριστικά και μας περιμένουν…
Σε ότι αφορά τη δικαιολογία ότι σταμάτησαν τα έργα στο Θησέας, τόνισε ότι δεν ισχύει καθώς άλλοι Δήμοι τα συνεχίζουν.
Ειδικά για την απαξίωση των Δημοτικών Κοινοτήτων (ένας Κεφαλιανός του είπε χθες ότι δεν πρέπει να λένε ως όριο το γεφύρι της Μεσαριάς αλλά τον Πελαργό…) κατήγγειλε την μεταφορά κονδυλίων με τις τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού (172 χιλ ευρώ) από τη μελέτη του Αποχετευτικού του τ. Δήμου Δικαίου στην Κω… Όπως και τη μεταφορά χρημάτων από το προβλεπόμενο ποσό για τις Συνεργατικές -που χαρακτήρισε μπαρούφες και Μαϊμουδιές (με το ποσό «μαϊμού»)- σε άλλους κωδικούς πχ επιχορήγηση του ΔΗΡΑΣ ή προς την έδρα του κ. Κάβουρα…
Με συνέπεια από το 1 εκ 400 χιλ ευρώ που είχαν προβλέψει για χρηματοδότηση των Συνεργατικών το ποσό να έχει κατέβει μέχρι στιγμής στα 900.000 ευρώ… (Επίσης χαρακτήρισε άκρως ρατσιστικό το συνεχώς επαναλαμβανόμενο από τον κ. Καΐσερλη περί νέων «επιστημόνων» λέτε και οι υπόλοιποι νέοι άνεργοι δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες…)
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν κατά του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Β. Δρόσου όχι μόνο για το επίπεδο («δεν έχει πιο κάτω…») και για τη «χύμα» λειτουργία χωρίς κανονισμό αλλά και για τις αναρτήσεις στο Διαύγεια που αλλάζουν κατά πως βολεύει κάθε φορά (στην αρχή η τροποποίηση Προϋπολογισμού ανέφερε από το αποθεματικό του Δήμου και μετά η απόφαση άλλαξε αναφέροντας από το κονδύλι των Συνεργατικών… Γι αυτό και όπως ανέφερε επιφορτίσθηκε ο Ν. Κανταρζής να παρακολουθεί καθημερινά το «Διαύγεια» (ήταν δίπλα του μαζί με τον Μ. Κιάρη ως υπεύθυνο του εκλογικού σχεδιασμού στα μετόπισθεν ήταν επίσης ο Η. Σιφάκης, ο Δ. Γερασκλής και η Ε. Χατζηχριστοφή)
Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καταγγελία του Η. Σιφάκη για το νέο dvd του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού ενώ υπάρχουν στις αποθήκες τόσα αδιάθετα τεμάχια από το προηγούμενο που είχε φτιαχτεί μόλις πριν ενάμιση χρόνο… Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτές οι πολιτικές μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. (Το ΠΑΣΟΚ του Καΐσερλη όπως είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο -αν και στην πορεία διερωτήθηκε αν ήταν ποτέ ΠΑΣΟΚ- και της γενιάς του 1-1-4 κλπ μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν αναφέροντας επίσης ως παράδειγμα τα προβλήματα με την απόφαση που πήρε ως Υφυπουργός για τα Λιμενικά Ταμεία στους Δήμους, ενώ στο τέλος αμφισβήτησε ότι ο Γ. Παπανδρέου έδειξε να παίρνει στα σοβαρά τις αναφορές του για τις Συνεργατικές στη σύσκεψη που έγινε στο Κυπριώτης όπως πληροφορήθηκε από Κυβερνητικά στελέχη…)
Το ίδιο είπε ερωτηθείς και για το θέμα του ΧΥΤΑ (τον ρωτήσαμε γιατί δεν συμπορεύθηκε με τον κ. Μυλωνά και για το θέμα της οφειλής και της χορήγησης ενημερότητας στον κ. Μήτσης) καταγγέλοντας τον κ. Καΐσερλη για εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετεί όπως τόνισε διαχρονικά… (Ο ίδιος είπε δεν αρνήθηκε ποτέ ότι είχε σχέση επαγγελματική ή προσωπική με τον κ. Μήτση αλλά τέτοια βεβαίωση εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου δεν θα υπέγραφε ποτέ…)
Για το θέμα του ΧΥΤΑ και της συνεδρίασης που θα συγκαλέσει η μειοψηφία ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Προεδρείου του Δημ. Συμβουλίου (Β. Δρόσου, Αντώνη Κρητικού και Γιάννη Κρητικού) για αποστολή νέας πρόσκλησης με βάση το δικαίωμα που έχει η μειοψηφία να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση και εάν υπάρξει διαφωνία θα στείλει πρόσκληση μόνο η μειοψηφία δια του Αντιπροέδρου και Γραμματέα η οποία και εφόσον δεν παραστεί η πλειοψηφία θα πάρει απόφαση δεσμευτική όπως τον διαβεβαίωσε νομικός σύμβουλος του Υπουργείου…
Τέλος για το κόστος της λειτουργίας του ΧΥΤΑ από τον εργολάβο και τις δικές του παραλείψεις όταν ρωτήθηκε απάντησε ότι θα δώσει αναλυτικό λογαριασμό στο τέλος του χρόνου που θα αποδεικνύει ότι το σημερινό κόστος λειτουργίας (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων όπως ανέφερε όταν οι υπεύθυνοι δεν πατάνε ή έχουν αφήσει το ερπυστριοφόρο χαλασμένο και ακόμα δεν γίνεται κάλυψη με χώμα αφήνοντας τα απορρίμματα εκτεθειμένα…)
Επίσης διερωτήθηκε που είναι οι οικολογικά ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας που «καλώς» ασκούσαν κριτική στον ίδιο όταν ήταν Δήμαρχος, τώρα που εγκαταστάθηκε το μηχάνημα παραγωγής ασφαλτομίγματος δίπλα στον ΧΥΤΑ με συνέπεια αν φτάσει η υπόγεια καύση χαμηλά να «κινδυνεύουμε να τιναχτούμε στον αέρα» ενώ αν προχωρήσει παρακάτω που είναι τα Πυρομαχικά του στρατού «θα γίνουμε Κύπρος…»
Τέλος σε ερώτημα για το αν έχει γίνει αυτοκριτική για το τι έφταιξε στις εκλογές και πως από την ομάδα που έχασε συνολικά όρισε υπεύθυνους τομέων και με απουσίες στελεχώς όπως ο Π. Θαλασσινός ή ο Θ. Σταματάκης (που τον ρώτησε στο τέλος η Α. Αυγούλη) απάντησε ότι η ευθύνη για το αποτέλεσμα βαραίνει περισσότερο τον κόουτς και όχι την ομάδα λέγοντας ότι λόγω του φόρτου εργασίας είχαν απομακρυνθεί ή έτσι έδειχναν, από την κοινωνία. Αν και δεν θεώρησε αποτυχία το αποτέλεσμα με όλο αυτό τον ορυμαγδό της» λάσπης και του ψέμματος…»
(Στο σημείο εκείνο άφησε για άλλη μια φορά πονηρούτσικη αιχμή για την aegeanews λέγοντας «όπως έχουν καταγραφεί και στην ιστοσελίδα σου Γιάννη…» (μερικά πράγματα δεν «χωνεύονται» εύκολα) ακόμα και για οικογένειες που πήγαν να διαλυθούν… Όταν τον ρωτήσαμε τι εννοεί μας είπε ότι θα μας πει ιδιαιτέρως… Κι επειδή εμείς δεν έχουμε τίποτα κρυφό με τους αναγνώστες μας η νοημοσύνη τον οποίων υποτιμάται διαρκώς… Να θυμήσουμε ότι προφανώς και θα εννοεί την ιστορία με το ροζ σκάνδαλο Δημοσιογράφου που έβγαλαν προεκλογικά οι πρώην «εχθροί της Κω» -οι οποίοι είχαν βγάλει επίσης και όλα τα άλλα σκάνδαλα καταγγελίες κλπ που είχε καταγράψει και η aegean και που -ω του θαύματος- μετά από μια επίσκεψη αστραπή έγιναν όλα μέλι γάλα- κι εκεί που έβγαζαν επί τριάμιση χρόνια όλα τα στραβά και ανάποδα της θητείας του τον τελευταίο μήνα έκαναν παρέλαση σαν παλιοί καλοί φίλοι από τηλεοράσεως και ο κόσμος από κάτω που τους έβλεπε θα έτρωγε κουτόχορτο… )
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s